SCANDAL Asta mai e țară? Dementul, după ce l-a atacat pe președinte la Parlament, este acum la Guvern, să-i spună direct Proastei ce să facă!

Asta mai e țară? Dementul, după ce l-a atacat pe președinte la Parlament, este acum la Guvern, să-i spună direct Proastei ce să facă! La plecarea de la Parlament spre Guvern, dementul a declarat că Iohannis „a întrecut orice limită”. Întrebat dacă se gândeşte la suspendarea preşedintelui, liderul PSD a răspuns: „Nici nu mai ştiu ce să zic.”

19.11 Președintele PSD, Liviu Dragnea, alături de sluga Viorica Dăncilă, a plecat de la Palatul Victoria.

Președintele PSD Liviu Dragnea însoțit de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache se află la Guvern. Cei doi au ajuns în jurul orei 18:00 pentru a discuta despre situația blocării rectificării bugetare. De altfel, Dragnea a discutat telefonic marti, după ședința CSAT cu premierul Viorica Dăncilă și cu partenerul de Coaliție, Călin Popescu Tăriceanu și a cerut soluții pentru deblocarea rectificării bugetare, au declarat pentru Hotnews.ro surse politice. Potrivit surselor citate, până în prezent nu există o soluție identificată de Guvern în vederea rezolvării situației. Guvernul urmează să se reuneseacă miercuri într-o nouă ședință.

 Președintele a suspendat marți ședința CSAT! Iohannis a acuzat Guvernul că aruncă în aer securitatea României! Președintele Klaus Iohannis a declarat, la sfârșitul ședinței CSAT, că nu s-a obținut consens și nici avizul pentru rectificarea bugetară.

 Declarațiile președintelui:

- Singura temă discutată a fost rectificarea. Este o obligație a CSAT când se discută bugetele instituțiilor din apărare.

- Avem câteva date: Guvernul a publicat un proiect de rectificare în august, puternic pozitivă. Totuși spre surprinderea multora pe o rectificare puternic pozitivă guvernul a propus tăieri semnificative la instituții din zona securității naționale.

- Ulterior a venit cu un nou proiect. Este inexplicabil de ce s-a insistat în continuare pe diminuarea fondurilor instituțiilor din zona securității naționale. Guvernul nu a venit cu explicații.

- Nu s-a obținut consens și nu s-a dat aviz.

- Prin suspendarea ședinței CSAT am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare.

- Este inexplicabil de ce s-a insistat pe diminuarea fondurilor instituțiilor din domeniul securițății naționale

- Guvernul nu a venit cu nici un fel de explicație pentru aceste tăieri

 
- Nu e admisibil să punem în pericol securitatea României.

- România e o țară sigură, românii sunt bine apărați, dar aceste lucruri nu vin de la sine.

- Acest lucru nu poate fi diminuat din considerente mărunte.

- Dacă dorim să insistăm pe șicane politice, lucrurile s-ar putea corecta mai greu.

                                                         ---

Pe ordinea de zi a şedinţei a figurat analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

La şedinţa prezidată de preşedintele Klaus Iohannis au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, şeful SIE, Gabriel Vlase, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT Mihai Şomordolea.

Şeful SRI, Eduard Hellvig, a fost înlocuit de Răzvan Ionescu, prim adjunct.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan