Scandal în Cernăuți. Preoții unei biserici nu au vrut să primează sicriul unui soldat ucrainean - VIDEO

Scandal în Cernăuți. Preoții unei biserici nu au vrut să primează sicriul unui soldat ucrainean - VIDEO

Preoții unei biserici din regiunea Cernăuți, au refuzat să primească sicriul în care se afla trupul unui soldat ucrainean, ce a murit pe 29 martie în războiul împotriva Rusiei. Evenimentul a stârnit un conflict între localnici și oamenii bisericii. Rudele defunctului și alți credincioși chiar au încercat să spargă ușa bisericii pentru a aduce sicriul.

FOTO: Captură Video

Într-un filmuleț distribuit pe Telegram de către reprezentanții bisericii Sfântul Arhanghel Mihail, din satul Zadubrivkan, localnicii pot fi auziți scandând: „Rușine!”, iar preoţii pro-ruși încearcă să scape, relatează ziare.ro.

În comentarii, oamenii scriu că preoții afiliați Moscovei nu au permis ca trupurile apărătorilor căzuți să fie aduse în biserică, indiferent dacă erau credincioși ai bisericii subordonate Rusiei sau Ucrainei.

În regiunea Harkov, SBU l-a demascat pe fostul stareț al bisericii UOC (supuse Moscovei), care în timpul ocupației a binecuvântat ocupanții ruși și a organizat și o procesiune bisericească, notează sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante