SCANDAL în Coaliție! PSD ar vrea să ia de la ALDE Ministerul Energiei și instrumentează politic scandalul de la Combinatul Energetic Oltenia

SCANDAL în Coaliție! PSD ar vrea să ia de la ALDE Ministerul Energiei și instrumentează politic scandalul de la Combinatul Energetic Oltenia

SCANDAL în Coaliție! PSD ar vrea să ia de la ALDE Ministerul Energiei și instrumentează politic scandalul de la Combinatul Energetic Oltenia. Liderii PSD vor din nou să transfere de la ALDE Ministerul Energiei, un minister extrem de râvnit datorită controlului pe marile companii de stat din subordinea, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Așa se explică ieșirea de ieri a premierului Viorica Dăncilă, care l-a criticat pe ministrul ALDE al Energiei, fără a-l nominaliza direct, pentru o presupusă vină în scandalul de la Complexul Energetic Oltenia. Cel care ar vrea să preia portofoliul este Florin Ciocănelea, consilier al premierului.

„Mi s-a adus la cunoştinţă ieri, cu suspectă şi nepermisă întârziere, situaţia gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am convocat imediat o întâlnire de urgenţă şi, împreună cu miniştrii şi autorităţile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate, astfel încât Complexul Energetic Oltenia să îşi reia activitatea la capacitatea normală”, a declarat joi Viorica Dăncilă, într-o critică voalată la adresa ministrului Energiei, Anton Anton (ALDE).

Mai mult, Dăncilă l-a nominalizat pe consilierul Florin Ciocănelea drept participant la soluționarea crizei de la CE Oltenia: „Am solicitat ministrului Energiei să meargă în această dimineaţă la Târgu Jiu, să discute cu oamenii şi să vină urgent cu soluţii. Am cerut consilierului de stat din aparatul primului ministru, cu responsabilităţi în domeniul energiei, să convoace de urgenţă Grupul de lucru interministerial pentru siguranţă energetică”.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a reacționat însă rapid, contrazicând-o rapid pe premierul Dăncilă: „Am avut luni o discuție la Ministerul Energiei cu aproape cu toți cu care am discutat și azi. Mi-e greu să spun că Guvernul nu știa”, a declarat Anton la Târgu Jiu.

Mai mult, ministrul ALDE al Energiei a criticat și ordonanța lăcomiei, care impune o taxă de 2% din cifra de afaceri a companiilor energetice, o taxă adoptată de guvernul din care și el face parte: „Taxa de 2% pe cifra de afaceri noi ne vom strădui să o eliminăm pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune, pentru că deja sunt împovărate de certificate, nu mai poţi să le împovărezi şi cu altceva”, a spus Anton Anton, potrivit Agerpres.

PSD a mai încercat în trecut să preia Ministerul Energiei de la ALDE, inclusiv la remanierea guvernamentală din noiembrie 2018, dar partidul lui Tăriceanu a refuzat constant un schimb de portofolii.

În ce privește criza de la CE Oltenia, aceasta s-a încheiat joi seară, după ce minerii au reînceput lucrul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Informații certe

3 Zvon...

4 Zvon...

5 Așa o fi?