SCANDAL în Guvern! Arafat sare la beregata ăluia de la Sănătate enervat că-i strică ploile. Ăla zice că dezinformează

Scandal în Guvern! Arafat sare la beregata ăluia de la Sănătate enervat că-i strică ploile. Ăla zice că dezinformează. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat,  acuză Ministerul Sănătății că nu-i lasă să continue achizițiile. Raed Arafat susține că ”au fost sabotați” și că este pusă viața oamenilor în pericol. Florian Bodog, ministrul Sănătății, îl acuză pe Raed Arafat că ”dezinformează”. Bineînțeles, totul se desfășoară pe ringul de box găzduit de Antena 3, principalul sponsor mediatic al ... arafatului.

În această dimineață, Raed Arafat a scris, pe Facebook, că anunțul ministrului Florian Bodog că va fi demarată procedura de achiziție pentru ambulanțe noi și pentru SMURD-uri ascunde multe ”adevăruri nespuse”, fiind de fapt ”un anunț al întârzierii achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD și serviciile de ambulanță și nu al demarării procedurilor”. Secretarul de stat subliniază că dorința este să fie luat totul de la zero. Raed Arafat este plecat în misiune oficială în Mexic și SUA, dar promite că la revenirea în țară o să explice totul. 

”Am asteptat si am sperat ca semnalele de alarma date, de mine si de unii colegi din sistemul de urgenta, in ultima perioada sa fie intelese si sa stam la masa sa gasim solutiile optime pentru a rezolva urgent situatia critica in care ne aflam si care chiar daca nu a inceput deja sa ucida oameni si sa produca victime, va incepe sa aiba acest impact intr-un timp foarte scurt.” scrie Raed Arafat pe Facebook. 

La Antena 3, Raed Arafat a spus că nu ar fi ieșit public cu aceste afirmații dacă nu ar fi încercat anterior toate căile diplomatice și corecte de secretar de stat. 

”Acuzații absolut gratuite”

Florian Bodog, ministrul Sănătății, a spus, la Antena 3, că ”Nu este vorba despre nicio blocare. Am primit un punct de vedere cu privire la protocolul anterior încheiat între Ministerul Sănătății și MAI. Eu am avut o discuție cu doamna ministru, săptămâna trecută am transmis un nou protocol, ce va fi semnat între mine și doamna ministru și vom demara achiziția. Am găsit problemele care erau și urmează să dăm drumul la acordul cadru. Acesta este punctul meu de vedere, în rest sunt acuzații absolut gratuite”. 

ANAF, răspunsuri contradictorii

”Când mă întorc o să arăt documentele” a spus Raed Arafat. ”Noi avem două adrese foarte interesante, una de la ANAF din februarie care spune că protocolul este valid chiar dacă s-a schimbat legislația, pentru că noua legislație nu se bate cap în cap cu protocolul și că acest protocol poate să meargă mai departe pentru că este voința părților, iar în aprilie la aceeași întrebare adresată de această dată de Ministerul Sănătății, aceeași instituție dă un răspuns exact invers. La două luni, aceeași instituție dă răspunsuri diferite. Problema este că noul protocol ne duce la o nouă achiziție rulată de Ministerul Sănătății. Deci nu ne lasă să continuăm ce este început, pentru care s-a muncit luni de zile la IGSU și unde nu doctorul Arafat a scris caietul de sarcini, au fost comisii mixte cu Ministerul Sănătății, care vine acum și spune că nu e nimic bun din ce s-a făcut. Anul ăsta nici nu pupăm un acord cadru la ce timp a rămas”, a spus Raed Arafat, la Antena 3. 

”Domnul secretar de stat Arafat vă dezinformează. Decizia pe care am luat-o la nivelul Ministerului Sănătății a fost să folosim caietele de sarcini elaborate, au fost deja verificate de către o Comisie a Ministerului Sănătății, au fost amendate, pentru că răspunderea este a mea, ca ministru al Sănătății când voi semna acordul cadrul. Noi am mers în paralel cu elaborarea noului acord cadru, am cerut punct de vedere de la ANAF, este singura instituție din România care poate să spună dacă un protocol este valabil sau nu, eu nu-mi asum răspunderea dacă ANAF spune că acest protocol nu mai este valid și că trebuie încheiat. Am toată deschiderea și toată buna credință ca să fac această achiziție în condițiile legii și nu altfel”, a spus ministrul Sănătății, care a adăugat că ”nu se poate face continuarea unei achiziții care a fost o dată contestată și dată jos de pe SEAP, deci practic procedura trebuie reluată”.

”Am martori. Am adrese. O să arăt totul”

”Când mă întorc am să arăt totul, am adrese. Am să arăt cum am ajuns să nu cumpărăm ambulanțe și să dăm înapoi peste 200 de milioane de lei de la Ministerul Sănătății. Nu sunt acuzații și ce ați explicat e foarte nuanțat. Când noi am oprit licitația, am cel puțin șapte martori, mi s-a spus clar că `mai bine o opriți corectați o anumită chestie, care era o inadeverență și după asta o reluați și facem doar pentru 30 de zile, pentru că licitația a stat toată perioada legală și după asta i se aprobă o perioadă mai scurtă`. Deci asta mi s-a spus că dacă o reia IGSU, mi s-a spus clar că perioada va fi mult mai scurtă. Dvs. acum faceți o achiziție nouă, care va dura până-n octombrie-noiembrie să semnați acordul cadru. Ce ați spus acum nu e așa cum spuneți și o să arătăm”, a spus Raed Arafat. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…