SCANDAL în PSD! Dragnea are înțelegere cu D.Voiculescu să-i pună pe Grapini și Chris Terheș pe locuri ELIGIBILE la europarlamentare!

SCANDAL în PSD! Dragnea are înțelegere cu D.Voiculescu să-i pună pe Grapini și Chris Terheș pe locuri ELIGIBILE la europarlamentare!

SCANDAL în PSD! Dragnea are înțelegere cu Voiculescu să-i pună pe Grapini și Chris Terheș pe locuri ELIGIBILE la europarlamentare! E rumoare mare în PSD! Din cele aproximativ 12 locuri eligibile de pe lista de europarlamentare, Dragnea i-a promis 3 lui Dan Voiculescu. Pe Rovana Plumb o impune tot el, așa că mai rămân maxim 8 locuri de împărțit baronilor care-i asigură acum liniștea în partid! Însă actualele sondaje și o prezență crescută la vot generată de anunțatul Referendum inițiat de către Iohannis ar reduce numărul de locuri eligibile pentru PSD la 9 sau 10!

Informația a fost scursă de Victor Ciutacu pe Facebook. Ceea ce ar însemna că Dragnea apucase să-i promită ceva și lui Ghiță! „Hai că deja mă plictisește mimarea asta ipocrită a consultărilor pe tema candidaturilor la europarlamentare. Dacă nu se răzgândește comandantul suprem de spaima cuțitului, trei nume extra PSD intră pe lista de candidați, toate pe filiera înțelegerii Dragnea-Voiculescu: Carmen Avram, Chris Terheș, Maria Grapini.”, a scris Ciutacu pe Facebook.

Carmen Avram este soția lui Adrian Ursu, considerat mâna dreaptă a lui Voiculescu în Antena 3. Maria Grapini este Maria Grapini. Cine este Chris Terheș?

Sefa Inaltei Curti, judecatoarea Cristina Tarcea, a ajuns sa fie verificata de Inspectia Judiciara, dupa ce impotriva ei a fost facuta o sesizare de catre pastorul Chris Terhes, presedintele Coalitiei romanilor din SUA.

Sesizarea a fost facuta in contextul in care Colegiul de Conducere al Inaltei Curti a decis sa nu modifice anul acesta componenta Completelor de 5 judecatori. Asta se intampla imediat dupa ce au intrat in vigoare modificarile aduse Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara.

Despre ce este vorba

Inalta Curte a explicat ca aceste complete de judecata sunt constituite "la inceputul fiecarui an" si, in absenta unei norme tranzitorii, devin aplicabile incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

Initiativa lui Terhes de a sesiza Inspectia Judiciara a venit in acelasi timp cu declaratiile acide facute de liderul PSD, Liviu Dragnea. Politicianul a criticat dur decizia Colegiului de Conducere al Inaltei Curti.

Scrisoarea trimisa la CSM si IJ

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca un cetatean roman care locuieste la Washington DC a sesizat Inspectia Judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a oferit mai multe date despre ONG-ul Coalitia romanilor din SUA - Romanian Community Coalition.

Potrivit sesizarii transmise la IJ si CSM, Romanian Community Coalition a fost infiintata si inregistrata in statul California pe data de 19 martie 2014.

La data la care a facut sesizarea la Inspectia Judiciara, ONG-ul era suspendat. Motivul: nu a trimis din martie 2016 rapoartele bianuale, potrivit procedurilor californiene.

"Organizatia a fost suspendata in noiembrie 2017 si nu si-a recapatat statutul legal decat la sfarsitul lunii august 2018, dupa o serie de semnalari din presa", se precizeaza in documentele transmise la CSM si IJ.

Conform legilor statului California, o organizatie al carui statut este suspendat nu are dreptul legal de a-si folosi numele in public sau de a intreprinde alte activitati, se arata in actul citat.

Cati membri sunt in organizatie

In plus, desi Terhes sustine ca ONG-ul condus de el este "cea mai larga organizatie romaneasca din SUA", in realitate, aceasta a fost inregistrata ca neavand niciun membru, potrivit portalului californian al ONG-urilor.

Din actele transmise la CSM, singurele persoane asociate in mod legal cu aceasta asociatie sunt Chris Terhes si secretara ONG-ului, Gina Dobbs, care este trecuta cu acelasi domiciliu cu Chris Terhes. De altfel, sediul Coalitiei romanilor din SUA este inregistrat la domiciliul lui Terhes

 Potrivit ultimei modificari facute in asociatie, de pe 19 august 2018, Terhes ocupa functiile de presedinte si director executiv, iar Gina Dobbs are functiile de secretar si director financiar.

Un alt aspect interesant este ca Romanian Community Coalition, prin propriul statut, nu are dreptul sa se implice in procesul legislativ.

Asta desi a facut-o de mai multe ori, inclusiv recent, pe data de 20 septembrie, cand a facut o sesizare catre Parlamentul Romaniei privind un presupus "conflict juridic de natura constitutionala intre Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei si Guvernul Romaniei, pe de alta parte".

Dar si anterior, asa cum mentioneaza pe propria pagina: "O serie de propuneri pe care le-am trimis Comisiei Iordache au fost adoptate de Senat si urmeaza a fi dezbatute in Camera Deputatilor".

"Avem 3.000 de membri sustinatori"

Contactat de Ziare.com, Terhes nu a vrut sa comenteze despre suspendarea ONG-ului sau, in perioada noiembrie 2017 - august 2018.

El sustine ca prevederile din California arata cat de mult se poate implica ONG-ul in procesul legislativ din SUA, dar ca in cazul sau nu ar fi fost nimic in neregula.

"Contrar celor pe care le spuneti ca ar fi in acea sesizare, nu exista nici o parte substantiala din activitatea Romanian Community Coalition de influentare a procesului legislativ de la nivel local, statal sau federal american", explica Terhes.

Referitor la numarul de membri, pastorul a explicat pentru Ziare.com ca Romanian Community Coalition a fost infiintata ca o corporatie, care este condusa doar de catre board si are clasa de "membri sustinatori", care insa nu au drept de vot.

El mai arata ca in statut a fost inclus inca din 2014 ca sa aiba "membri sustinatori", "care sprijina si sustin organizatia, cu care ne si consultam, dar care nu au drept de vot asupra actiunilor curente ale organizatiei".

"Romanian Community Coalition are in prezent peste 3.000 de membri sustinatori. In curand vom furniza mai multe date publice cu privire la acesti membri, grupati pe state si tari (avem si din afara SUA) ", a precizat Chris Terhes, pentru Ziare.com.

Un "nickname"

Un alt aspect controversat este modul in care Chris Terhes s-a autointitulat presedinteleCoalitiei Romanilor pentru Combaterea Coruptiei, descriere care exista si pe contul de Facebook.

Aceasta coalitie nu are un statut legal, neexistand nici o organizatie in Statele Unite inregistrata cu acest nume.

Terhes explica ca nu a semnat niciodata vreun act in numele acestei organizatii, iar "Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei" este o un nickname, "pe care ni l-a pus presa din Romania, pentru ca la inceputul actiunilor noastre, de dupa "martea neagra", cand inca nici nu eram incorporati, in jurul acestei idei ne-am strans si coalizat".
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

3 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 De citit...