SCANDAL în PSD! Oprișan și Manda s-au certat în CEx din cauza banilor donați la europarlamentare!

SCANDAL în PSD! Oprișan și Manda s-au certat în CEx din cauza banilor donați la europarlamentare!

SCANDAL în PSD! Oprișan și Manda s-au certat în CEx din cauza banilor donați la europarlamentare!

Liderii PSD s-au certat în timpul Comitelui Executiv al PSD din cauza banilor care nu vor mai fi rambursați de AEP după campania de la europarlamentare. Europa Liberă a dezvăluit că PSD nu va primi nici un ban din cauza faptului că pe documente apare semnătura fostului trezorier, Mircea Drăghici.

A fost tensiune în Comitetul Executiv al PSD după ce AEP a decis să nu ramburseze suma provenită din fonduri private și cheltuită în campania pentru europarlamentare. Mai bine de o oră, din cele trei ale ședinței social-democraților a fost dedicată acestui subiect.

Conform Europa Liberă , cel mai revoltat a fost Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, care a prins un fotoliu de europarlamentar. Potrivit datelor de la AEP, el a avut o finanțare privată în campanie de peste 436 mii de lei.

„Manda a fost cel mai vocal pe acest subiect și a cerut să fie depusă o plângere penală împotriva celor de la AEP. L-a întrebat pe Fifor dacă partidul a greșit cu ceva și acesta i-a răspuns că nu au fost probleme din cauza partidului. Manda i-a cerut atunci să dea în judecată AEP și să nu se mulțumească doar cu contestația depusă în instanță”, au declarat surse din Comitetul Executiv al PSD.

Discuția s-a aprins și din cauza lui Marian Oprișan, care le-a reproșat celor păgubiți că discută prea mult acest subiect.

“Puteți vorbi asta între voi, nu interesează tot Comitetul Executiv această discuție despre banii voștri”, a fost remarca lui Oprișan, care i-a enervat pe participanții la discuție.

“Despre banii mei pot să vorbesc”, i-a replicat Manda. Acesta i-a reamintit lui Oprișan că în timp ce el își risca banii, liderul din Vrancea susținea că nu s-a obosit prea tare în campania electorală.

“Sunt banii partidului”, i-a transmis Oprișan, moment în care Manda i-a spus că banii aceștia au fost aduși de el, nu sunt banii de la partid.

“Manda ne-a spus că a primit un document de la Mircea Drăghici, pe care acesta l-a trimis AEP, în care se atestă calitatea lui de a semna acele documente. Nu știm dacă acest document a fost luat în considerare de la AEP”, au declarat surse din conducerea PSD.

Decizia finală luată în cadrul Comitetului Executiv a fost ca juriștii să vadă în ce formă îi poate da în judecată pe cei din Autoritatea Electorală Permanentă. PSD este singurul partid care nu a primit spre rambursare suma solicitată.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a precizat că luni o să fie depusă o contestație în instanță la decizia AEP prin care nu s-au rambursat sumele cheltuite din fonduri private în campania de la europarlamentare.

Candidații au avut voie să vină cu bani de la acasă pentru a-i folosi în campania electorală. Dacă partidul din care fac parte a depășit pragul de 3%, iar pentru sumele cheltuite există documente justificative, Autoritatea Electorală Permanentă decide rambursarea acestor sume. În cazul PSD, problema a apărut din cauza semnăturii lui Mircea Drăghici, AEP considerând că acesta nu a putut demonstra că mai avea calitatea de a depune aceste acte în numele PSD.

Fostul trezorier al PSD și-a dat demisia din funcție pe 5 iunie, el fiind trimis în judecată de DNA pentru delapidare și utilizarea subvenției în alte scopuri.

Lista celor din PSD care nu și-au recuperat banii:

Rovana Plumb – 800.000 lei

Chilat Crina – 676.000 lei

Manda Claudiu – 436.195 lei

Intotero Natalia – 200.000 lei

Doina Pană – 100.000 lei

Marius Margarit – 130.000 lei

Dan Nica – 165.000 lei

Emilian Pavel – 127.000 lei

Gabriela Zoană – 105.000 lei

Dragoș Benea – 100.000 lei

Dragoș Pui – 100.000 lei

Victor Negrescu – 60.000 lei

Alexandru Popa – 71.470 lei

Tudor Ciuhodaru – 50.000 lei

Maria Grapini – 1904 lei


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina