Scandal în Rusia, după ce Vladimir Jirinovski a insultat o jurnalistă însărcinată

Scandal în Rusia, după ce Vladimir Jirinovski a insultat o jurnalistă însărcinată

Deputatul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski, cunoscut pentru declaraţiile sale deplasate, a insultat vineri o jurnalistă însărcinată, generând un scandal în Rusia.

Vladimir Jirinovski (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit Russia Today, o reporteră l-a întrebat pe Jirinovski dacă Rusia ar trebui să răspundă la interdicţia recentă impusă de Ucraina ruşilor. Acesta s-a lansat într-un discurs ilogic, mai întâi acuzând femeile politician din Ucraina că suferă de nimfomanie, apoi sugerând că reportera ar trebui să sufere de aceeaşi tulburare. Când femeia i-a spus că este însărcinată, Jirinovski i-a spus să stea acasă, în loc să meargă la muncă.

După aceea, el l-a împins pe unul dintre consilierii săi înspre reporteră spunându-i: "ar trebui să o violezi pe femeie puternic". Când o altă jurnalistă i-a luat apărarea colegei sale, Jirinovski a numit-o lesbiană şi a făcut mai multe remarci homofobe.

Această ieşire a lui Jirinovski, filmată şi difuzată de presă, a provocat un scandal în Rusia.

"Din nefericire, prea multe persoane sunt obişnuite cu acest comportament uimitor, dar apelând la violenţă între zidurile Parlamentului, ale Dumei, toţi jurnaliştii prezenţi au fost scandalizaţi şi noi cerem ca Jirinovski să răspundă pentru aceste cuvinte în faţa justiţiei", explică unul dintre redactorii şefi ai Russia Today, citat de Euronews.

Comitetul de etică al Dumei s-a sesizat în legătură cu acest caz, iar deputatul riscă o mustrare, precum şi o suspendare temporară a mandatului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei