Scandal în Spania din cauza campaniei  „Toate corpurile merită afişate la plajă“: imaginile, folosite fără acordul modelelor

Scandal în Spania din cauza campaniei  „Toate corpurile merită afişate la plajă“: imaginile, folosite fără acordul modelelor

Motivul scandalului a fost acela că artista a ”uitat” să ceară permisiunea unor femei care apar pe afiş, informează The Guardian, preluat de Digi24 . Cel puţin aşa susţin unele dintre modele.

Afişul îndemna femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă fără inhibiţii. „Vara este şi a noastră”, este sloganul care însoţeşte posterul campaniei, în care apar cinci femei cu aspect fizic diferit.

Modelul britanic Nyome Nicholas-Williams spune că a aflat că o fotografie de-ale ei, luată de pe Instagram, a fost folosită pe afiş abia după ce cineva i-a atras atenţia. „Nu este o imagine la liber, este o fotografie pe care am postat-o pe Instagram. Este nepoliticos şi lipsit de respect. Sunt supărată pentru că dacă m-ar fi întrebat la început, aş fi putut lua o decizie, probabil aş fi spus da”, a spus Nicholas-Williams.

„Având în vedere controversa – justificată – cu privire la drepturile de imagine din ilustraţie, am decis că cel mai bun mod de a repara daunele care ar fi putut rezulta din acţiunile mele este să împart banii pe care i-am primit pentru lucrare şi să dau părţi egale femeilor de pe afiş”, a spus artista cunoscută sub numele de Arte Mapache.

Şefa Institutului pentru drepturile femeilor,Antonia Morillas, a spus că aşteptările cu privire la aspectul fizic au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le neagă şi drepturile.

Institutul a transmis că acest proiect este o încercare de a demonstra că toate persoanele au aceleaşi drepturi, că femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde şi cu cine îşi doresc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...