Scandal în Zimbabwe, după ce o femeie albă a câștigat concursul național Miss Universe. „Strămoșii mei se rostogolesc în mormânt!”

Scandal în Zimbabwe, după ce o femeie albă a câștigat concursul național Miss Universe. „Strămoșii mei se rostogolesc în mormânt!”

Zimbabwe se va număra printre țările care vor fi reprezentate la concursul Miss Universe 2023, care va avea loc pe 18 noiembrie, după ce și-a ales prima frumusețe încoronată în ultimii 22 de ani. Revenirea țării africane în competiție este o sărbătoare emoționantă, însă nu toată lumea este mulțumită de femeia aleasă ca reprezentantă a națiunii pentru scena mondială, relatează Yahoo.com.

Brooke Bruk-Jackson, o femeie albă, a fost încoronată Miss Universe Zimbabwe 2023.

Brooke Bruk-Jackson, o femeie albă, a fost încoronată Miss Universe Zimbabwe 2023 pe 16 septembrie. Ea este originară din Harare, capitala țării. Pe locul al doilea în clasamentul modelelor s-au clasat femeile de culoare, Amanda Mpofu și Nokutenda Marumbwa.

După câștigarea concursului, Brooke a scris pe Instagram: „Am câștigat această coroană pentru frumoasa noastră țară, pentru a reprezenta Zimbabwe la nivel internațional și pentru a arăta lumii unicitatea Zimbabwe și a cetățenilor ei”.

Ea speră să fie o inspirație pentru tineri, spunând că „împreună suntem puternici și orice în viață este posibil”.

Însă Bruk-Jackson nu a avut parte de prea multă amabilitate din partea localnicilor indignați, care consideră că ar fi trebuit să fie încoronată o femeie de culoare. Țara se mândrește cu o populație de peste 14 milioane de locuitori, iar persoanele care nu sunt de culoare reprezintă aproximativ două procente.

„Femeia aia europeană a câștigat un concurs pentru oameni de culoare?”, și-a exprimat indignarea un comentator pe Twitter.

Dezaprobarea față de victoria modelului a determinat-o pe aceasta să-și dezactiveze comentariile la postarea ei de victorie. Cu toate acestea, comentariile au rămas active la alte postări de pe Instagramul ei, cum ar fi fotografia în care apare îmbrăcată în haine care prezintă artiști din Zimbabwe. Acolo, criticii și-au exprimat pe deplin disprețul față de câștigătoarea concursului.

„Culoarea pielii noastre nu ar trebui să definească o persoană sau cu cine alege fiecare persoană să se asocieze. Împreună, suntem aliniați, creaturi frumoase făcute de Dumnezeu", a scris ea pe Instagram

Comentariile reflectă faptul că sentimentele ei nu au fost împărtășite de mulți.

„Este atât de dezamăgitor să vezi acești coloniști reprezentând o țară africană”, a scris o persoană.

Strămoșii mei se rostogolesc în mormânt!!!!", a scris un al doilea utilizator. Iar un al treilea a comentat: „Este trist și dezgustător că voi trebuie să fiți, la propriu, imaginea a tot ce se întâmplă?”.

Se așteaptă ca peste 90 de țări să fie reprezentate atunci când concursul Miss Univers va fi televizat din El Salvador în această toamnă. Gazdele competiției din acest an nu au fost încă anunțate. În trecut, artistul Steve Harvey a prezentat evenimentul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?