SCANDAL la CSM! Boicotul împotriva procuroarei PSD continuă! Birchall și Savonea mai au puțin și se bat în direct! Savonea este de o nesimțire greu de descris!

SCANDAL la CSM! Boicotul împotriva procuroarei PSD continuă! Birchall și Savonea mai au puțin și se bat în direct! Savonea este de o nesimțire greu de descris!

SCANDAL la CSM! Boicotul împotriva procuroarei PSD continuă! Birchall și Savonea mai au puțin și se bat în direct! Savonea este de o nesimțire greu de descris!

Ședința CSM de azi la care pe ordinea de zi era numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale pentru anchetarea magistraților s-a încheiat rapid din cauza lipsei de cvorum.

Reamintim că mai mulți membri ai CSM boicotează constant ședințele CSM și o acuză pe Lia Savonea de conducere discreționară a instituției, prin programarea ședințelor fără consultarea membrilor. De asemenea, aceștia cer discutarea raportului GRECO.

Și ministrul Justiției, Ana Birchall, a acuzat-o pe Savonea că are un ton agresiv în ședințele CSM.

Adina Florea a câștigat concursul pentru șefia SIIJ în luna iunie, dar pentru a prelua efectiv șefia controversatei secții trebuie să fie numită de CSM.

Lia Savonea, despre relația cu ministrul Birchall: Nu sunt tensiuni, sunt relații absolut instituționale

 Președintele CSM, Lia Savonea, a declarat miercuri că ”nu sunt tensiuni, sunt relații absolut instituționale” când a fost întrebată de ziariști dacă există tensiuni cu alți membri ai CSM.

 Întrebată în mod specific cum comentează faptul că ministrul Ana Birchall o acuză că ar avea un ton agresiv, Savonea a spus: ”Cred că în timp ați putea să înțelegeți profilul meu, să îmi știți comportamentul. Nu sunt adepta teatrului scurt sau scenetelor în fața dumneavoastră. Am o relație bună cu doamna ministru și fiecare răspunde pentru felul în care înțelege să se poziționeze”.

Ana Birchall, la CSM: "Luni, la 16.11, am fost anunţată că e şedinţă azi. Judecaţi dumneavoastră dacă s-au respectat cele trei zile"

 Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că a primit luni, la ora 16.11 invitaţie pentru şedinţa de azi a Consiliului Superior al Magistraturii. „Judecaţi dumneavoastră dacă a fost respectată procedura”, a spus ministrul, la sosirea la CSM.

„După toate discuţiile care au fost, luni, la 16.11, am primit un email prin care eram anunţată că e şedinţă de plen azi, la 9.

Cred că acest mod de a înţelege dialogul, nu ştiu dacă e neapărat productiv. Din punctul meu de vedere, Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei vor continua să facă eforturi să fie un partener de dialog transparent instituţional pentru CSM.

Judecaţi dumneavoastră, eu v-am arătat faptele.

Luni, la 16.11 am primit acest mail prin care am fost invitată, judecaţi dumneavoastră dacă s-au respectat cele trei zile”, a declarat Ana Birchall.

Ea a spus că azi e şedinţă de Guvern şi că toate actele trebuie contrasemnate de către ministrul justiţiei.  

"Una e absentarea, una e boicotul. Din punctul meu de vedere, rolul important în a debloca această situaţie, acest rol îi revine preşedintelui CSM. E responsabilitatea preşedintelui CSM să caute cale de dialog, de consens", a afirmat Ana Birchall.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina