Scandal uriaș la Guvern după ce Dragnea a aflat că Toader și Tudose complotează să nu trimită legile justiției în Parlament! „Vă dau pe amândoi afară!”

Scandal uriaș la Guvern după ce Dragnea a aflat că Toader și Tudose complotează să nu trimită legile justiției în Parlament! „Vă dau pe amândoi afară!”

Scandal uriaș, joi, înaintea ședinței de Guvern, în biroul primului-ministru! După ce, spun sursele noastre, Dragnea a aflat că Toader ar da înapoi cu legile justiției și ar complota cu Tudose să nu le mai bage în ședință de guvern pentru a le trimite oficial în Parlament. „Vă dau pe amândoi afară!”, a urlat Dragnea. Enervat că Toader a amânat iar introducerea pe ordinea de zi a ședinței de Guvern a proiectelor legilor justiției avizate negativ de CSM. 

UPDATE2/Dragnea a anunțat luni că Toader n-a mai făcut sesizarea și că va face...Tăriceanu. Nici cum ajung legile lui Toader în Parlament nu mai e clar. Vineri seara a apărut Pieleanu cu un sondaj catastrofal pentru Tudose la Antena3...

UPDATE1/ Dragnea la RTV: ”Am citit azi pe un site cu grade, că ar fi un conflict între mine și Tudorel Toader, apoi că ar fi divergențe între Tudorel Toader și Tudose. Asta fac site-urile cu grade.

 Săptămâna viitoare vom avea o discuție așezată pe aceste legi. Eu cred că această discuție trebuie purtată în Parlament și trebuie să discutăm în comisia specială din Parlament, care are strict acest rol (...) Săptămâna viitoare vom avea o discuție să vedem cum intră pachetul prin Guvern sau direct în Parlament, în comisie, iar ministrul Justiției să fie prezent la fiecare ședință, împreună cu asociațiile magistraților”.

UPDATE/După acest scandal Toader nu s-a mai prezentat la ședința de Guvern. A plecat la Craiova, unde vineri va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității. Nici sesizarea către CCR cerută de Dragnea pe cazul Belina n-a ajuns joi în ședința de guvern.

Dragnea i-a reproșat lui Toader că vrea să amâne și, mai ales, să trimită proiectele Comisiei de la Veneția. Toader s-a apărat spunând că are informații conform cărora întreg sistemul judiciar este pregătit să intre în grevă pe termen nelimitat dacă proiectele vor intra în Guvern în forma actuală. La scurt timp după acest incident, Toader a fost sunat de Tăriceanu.

Sursele noastre spun că înțelegerea anterioară dintre Dragnea, Toader și Tăriceanu fusese ca proiectele să fie aprobate în Guvern în ședința din 5 octombrie, ziua când debuta la București Adunarea Parlamentară a NATO, care are loc în aceste zile la Palatul Parlamentului.

Primăria instalase deja garduri în fața Guvernului și închiriase Piața Victoriei... 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...