Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, care conducea drogat și a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, ar fi participat la o petrecere alături de copii ai unor persoane importante din județul Constanța în noaptea accidentului, a declarat Cosmin Andreica, președintele sindicatului EUROPOL, pentru Digi24. Acolo s-ar fi consumat droguri.

”Dacă vorbim de legături cu unele personaje, este interesant cum s-a trecut foarte repede peste momentul de după eliberarea din container, după acea oră și jumătate, respectiv momentul în care a participat la acea petrecere. La acea petrecere înțeleg că, la fel, în primul rând din declarațiile dlui Glugă, fostul inspector șef, se consumaseră droguri. Vorbea despre nouă persoane care au fost conduse la sediul poliției. N-a mai întrebat nimeni de acele persoane, cine sunt… Din datele pe care le-am primit de la oamenii din Vama Veche, înțelegem că participanții erau tineri din județul Constanța. Deci erau copiii unor persoane cu poziții sociale și politice în județul Constanța”, a spus Andreica la Digi24.

Vlad Pascu fost oprit de poliție de două ori înaintea tragediei. Cu o zi înaintea accidentului, la un filtru, și chiar în noaptea tragediei. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri, deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. În mașină se mai aflau și alte persoane.