Scandalul Ungariei Mari, faza comunicatelor: Maghiarii atacă virulent Federația Română

Scandalul Ungariei Mari, faza comunicatelor: Maghiarii atacă virulent Federația Română

Cazul afișării hărții Ungariei Mari a pornit de la o aprobare invocată de unguri din partea UEFA. Care, ulterior, s-a dovedit că nici n-a existat. Pentru că forul de la Nyon a subliniat acest lucru, atât într-o comunicare internă cu Federația Română de Fotbal , cât și într-un răspuns trimis la o solicitare a ziarului „Adevărul“.

Sándor Csányi, președintele Federației Maghiare de Fotbal (MLSZ)

În ciuda acestor precizări, venite pe toate canalele posibile, Federația de la Budapesta insistă: harta Ungariei Mari poate fi afișată la meciuri, cât timp conturul colorat nu conține mesaje / sloganuri. Aceasta a fost poziția maghiarilor ieri și continuă să fie poziția lor și astăzi, când federația lor a publicat un nou comunicat de presă pe această temă.

Ce a precizat Federația Maghiară de Fotbal?

*Evaluând poziția scrisă a UEFA și FARE (n.r. – rețea creată pentru a contracara discriminările în fotbalul european) și având în vedere situația, MLSZ (n.r. – Federația Maghiară de Fotbal) a luat decizia că harta istorică a Ungariei, fără texte și simboluri clare sau ascunse, nu face obiectul procedurilor disciplinare și, prin urmare, permite introducerea steagurilor în conformitate cu prevederile federației.

*Pe 20 martie, MLSZ a oferit informații detaliate și exacte despre cele de mai sus: însă, din păcate, situația a fost greșit înțeleasă și greșit interpretată în unele cazuri. Așa că repetăm, e o decizie a MLSZ. Noi n-am susținut și nici nu pretindem acum că UEFA a permis sau a interzis, în mod specific, introducerea steagurilor.

*Totodată, MLSZ consideră, în lumina declarațiilor scrise ale celor două organizații, că poziția federației n-a fost nici contestată, nici infirmată de aceste organizații. Prin urmare, federația va permite afișarea steagurilor în conformitate cu condițiile stipulate în stadion pentru următoarele două meciuri.

*Considerăm că deciziile de mai sus sunt clare, bine întemeiate și respectă regulile. Din cunoștințele noastre, doar Federația Română de Fotbal (FRF) a interpretat faptele din propriul punct de vedere, într-un mod unilateral și probabil cu informații limitate. A atacat în mod nejustificat decizia MLSZ.

*La rândul său, MLSZ consideră corectă cooperarea cu federația din România și ne vom strădui, în continuare, să menținem relații bune și pe viitor, dar e clar că intervenția FRF e neautorizată și nefondată. De aceea, am informat printr-o scrisoare că, în acest caz, nu e de competența federației din România să evalueze și să comunice decizia luată de MLSZ

*În sfârșit, insistăm: MLSZ a evaluat atent declarația celor două organizații internaționale (n.r. – UEFA și FARE) și a luat decizia responsabilă în propria sa autoritate cu care dorește să-și exprime respectul pentru unitatea sutelor de mii de fani maghiari care trăiesc în multe țări. Vom permite intrarea pe stadion a steagurilor care nu conțin mesaje rasiste și de excludere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

3 Cele mai noi date despre pensionarii din România

4 O știre pozitivă despre România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...