Scandalul vaccinării la naționala de handbal: „Fetele au refuzat. E dreptul fiecăreia“

Scandalul vaccinării la naționala de handbal: „Fetele au refuzat. E dreptul fiecăreia“

Dacă cineva și-a imaginat că discuția legată de vaccinarea obligatorie, la mare modă când se vorbea obsesiv despre „certificatul verde“, s-a încheiat, lucrurile nu stau chiar așa! Situația în care a ajuns naționala feminină de handbal a României, înaintea Europeanului găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru (4-20 noiembrie), dovedește acest lucru. Pe scurt, în continuare, fără vaccinul anti-COVID, poți fi exclus de la diverse activități și evenimente sportive.

Florentin Pera, selecționerul României, a fost nevoit să se vaccineze ca să meargă la Euro 2022.

Această anomalie se vede acum, când România a pierdut mai multe handbaliste înaintea turneului final de luna viitoare. Informația a fost furnizată, în premieră, de Eurosport. Care a notat că Federația Europeană de Handbal (EHF) a condiționat participarea oficialilor și jucătoarelor la competiția continentală de vaccinarea anti-COVID! Acum, gsp.ro a aflat că această condiție impusă de EHF nu se rezumă la cele două doze (în cazul serurilor Pfizer și Moderna), ci include și doza a treia (booster).

Selecționerul României, Florentin Pera, a fost primul om din delegația tricoloră care, văzând această situație, a fost nevoit să treacă pe la medicul de familie pentru a se vaccina. La fel au procedat și unele jucătoare importante, precum Cristina Neagu. Nu toate fetele au fost însă de acord cu vaccinarea obligatorie ca să joace... handbal! Iar Florentin Pera a vorbit despre această situație, potrivit gsp.ro .

E adevărat că ne-am confruntat cu o situație complicată în formarea lotului, având în vedere că una din condițiile obligatorii de participare la Campionatul European din acest an e ca fiecare jucătoare să aibă schema completă de vaccinare (n.r. – cu doza booster). Fiind condiționați de această regulă, am solicitat o evidență care să cuprindă eligibilitatea jucătoarelor din lotul lărgit de 35. Din păcate, o serie de jucătoare nu îndeplinesc acest criteriu de participare și nici n-au fost de acord să se vaccineze, decizie ce reprezintă un drept al fiecăreia în parte, care ține de sănătate și nu de partea sportivă“, a spus Florentin Pera.

Eurosport a scris că sportivele Gloriei Buzău (Andra Moroianu, Bianca Harabagiu, Alina Ilie), dar și alte jucătoare, precum Dana Baed-Kader, Elena Dache Roșu, Andreea Mihart și Andreea Popa se numără printre cele care au refuzat vaccinarea și, drept urmare, vor rata Europeanul din noiembrie.

La Euro 2022, naționala va întâlni, pe rând, Olanda (5 noiembrie), Franța (7 noiembrie) și Macedonia de Nord (9 noiembrie). Toate partidele din grupa C vor fi găzduite de Skopje (Macedonia de Nord). Primele trei clasate vor merge în cele două Grupe Principale.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU EURO 2022

*Portari: Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid)

*Extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CSM București), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Corina Lupei (SCM Rm. Vâlcea)

*Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Sorina Grozav (Rapid), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

*Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Tîrle (Minaur Baia Mare)

*Centri: Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /