Scârba de Tăriceanu se visează deja președinte! La congresul PSD: Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat

Scârba de Tăriceanu se visează deja președinte! La congresul PSD: Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat

Preşedintele Alianţei Liberalilor Democraţilor (ALDE), Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD), un apel pentru desemnarea unui candidat comun la Preşedinţia României.

El a declarat, de la tribuna Congresului, că România are nevoie de un preşedinte puternic în contextul "vremurilor complicate din toată lumea".

"Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat, un preşedinte al tuturor românilor, nu doar al găştilor grupate în spatele său, un preşedinte care să fie sensibil la nevoile celor mulţi, ale celor care sunt defavorizaţi de soartă (...) Nu trebuie să ne mai permitem un preşedinte al cărui scop este doar realegerea lui, iar în numele acestei dorinţe să sacrifice tot: valori morale, independenţa justiţiei, libertăţile şi drepturile românilor. Este timpul pentru un preşedinte care să ne unească şi nu să ne dezbine", a afirmat Tăriceanu.

El a vorbit, de asemenea, despre un plan de acţiune "care să se concentreze pe educaţie, sănătate şi infrastructură", dar şi despre modernizarea administraţiei şi descentralizare.

"Acest plan trebuie să aibă proiecte concrete, termene şi responsabili. Cine nu se ţine de ele să ne lase! Trebuie să extindem dialogul şi colaborarea cu partenerii sociali. Trebuie să uităm să mai dăm legi şi reglementări care nu sunt discutate profund şi consistent cu ei. Trebuie să îndreptăm efectele negative ale Ordonanţei Guvernului 114. Aş dori foarte mult să batem în cuie Codul fiscal, astfel încât firmele, oamenii să poată să îşi construiască planuri de afaceri pe termen lung. Vreau să fim cei care modernizăm cu adevărat administraţia românească. Nu trebuie să lăsăm să se încheie acest an fără să avem planuri foarte bine puse la punct care să digitalizeze administraţia centrală. Timpul este prea scurt ca românii să şi-l piardă stând la coadă. Vreau să fim curajoşi şi să mergem mai departe cu descentralizarea, pentru că soarele nu trebuie să răsară numai de la Bucureşti. El poate să răsară şi de la Focşani, şi de la Vaslui, şi de la Bistriţa, şi de la Slatina, de oriunde din ţară", a adăugat liderul ALDE. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!