Scena de film care a șocat Vaticanul. Actorii deveniți staruri după ce au jucat în „La Dolce vita” VIDEO

Scena de film care a șocat Vaticanul. Actorii deveniți staruri după ce au jucat în „La Dolce vita” VIDEO

Rolul lui Marcello Rubini din „La Dolce Vita”, realizat în 1960, alături de frumoasa Anita Ekberg, avea să-l consacre la nivel mondial. Impactul fil­mului a fost extrem de puternic, iar Marcello Mastrioanni a devenit un star.

De-aici a fost preluat termenul de paparazzo, fiindcă aşa îl poreclise Rubini pe prietenul lui fotograf.

Scena din filmul „La Dolce vita” cu care cei doi protagoniști au scris istorie FOTO Profimedia

Tot aici lumea a văzut pentru prima dată bărbatul cuceritor care purta ochelari de soare în inte­rior şi pe timpul nopţii: Mastroianni a inventat asta. Iar, după film, actorul s-a trezit cu nume­roase scrisori în care era întrebat de unde erau ochelarii şi hainele pe care le purta.

Actriţa suedeză Anita Ekberg a fost unul dintre sex-simbolurile anilor '60 şi a rămas celebră pentru rolul din filmul-cult „La Dolce Vita". Scena de o puternică încărcătură sexuală, filmată la Fontana di Trevi, ai cărei protagonişti sunt Anita Ekberg şi Marcello Mastroianni a fost, însă, foarte dificil de filmat.

Regizorul Federico Fellini a cunoscut-o la Roma pe Anita Ekberg şi a distribuit-o în rolul Sylviei Rank, o actriţă urmărită de personajul Paparazzo, un fotograf obraznic şi insistent. De altfel, filmul la „La Dolce Vita" a lansat tremenul paparazzi în showbiz.

„Sunt foarte mândră de sânii mei”

Scena în care actriţa intră în fântână şi apa îi mângâie trupul voluptuos şi decolteul adânc a fost şocantă pentru publicul din anii 1960. Vaticanul a condamnat-o, dar actriţa nu s-a ferit să-şi spună punctul de vedere. „Sunt foarte mândră de sânii mei. Aşa cum ar trebui să fie orice femeie. Asta înseamnă feminitate“, declara Anita Ekberg. Numai că, în spatele camerelor, realitatea a fost departe de a fi senzuală, conform clickpentrufemei.ro .

Scena fântânii a fost filmată într-o dimineaţă rece de martie, în centrul Romei. Actrița suedeză a mărturisit ulterior că era atât de frig încât îi înghețaseră picioarele și abia le mai putea mișca, în timp ce partenerul său din film a găsit scena şi mai dificilă, în ciuda faptului că purta un costum de neopren sub haine. Pentru a face faţă frigului, starul italian a băut o sticlă întreagă de vodcă. „Era atât de beat, încât a câzut de mai multe ori în apa îngheţată“, declara Fellini.

Scena a marcat cariera actriţei suedeze, care a declarat ulterior. „A fost frumos la acea vreme, dar nu mai suport să mă uit la ea. Am văzut acea scenă de prea multe ori", a declarat Ekberg în 2005.

„Chipul meu nu are forţa unui sex simbol”

Deși după acest film, Mastroianni și-a câștigat reputația de latin lover, actorul nu a fost încântat de această etichetă. Viaţa personală, cu amorurile sale interzise, i-a lipit-o, însă, constant la loc.

Dar habar n-am cum, de la acest film, am ajuns să port eticheta de latin lover. Picioarele mele sunt nişte beţe de chibrit, iar chipul meu nu are forţa unui sex simbol”, a spus actorul în urmă cu mulți ani.

Mastroianni a jucat până în ultima clipă a vieţii, adunând cinci decenii de carieră strălucită. Adică vreo 150 de filme, de la debutul lui din 1947, o filmografie în care a lucrat cu regizori ca Fellini, Visconti, De Sica, Antonioni, Altman, fiind nominalizat de trei ori la Oscar şi distins cu două Globuri de Aur, două premii BAFTA, un trofeu César, două premii la Cannes şi un Leu de Aur la Veneţia pen­tru întreaga carieră.

La data la care devenise celebru, actorul era deja căsătorit cu Flora Carabella, fiica unui compozitor pe care o cunoscuse la universi­tate. Cea care avea să-i rămână soţie până la moarte, în ciuda infidelităţilor lui. Se însurase în 1950, iar anul următor venise pe lume fii­ca lor, Barbara, de­venită designer de mobilier. Nici soţia, nici mama – nici Marcello însuşi nu au ascuns legăturile lui extraconjugale. „Era ironic, îi plăcea viaţa, dar nu era ni­ciodată superficial“, spunea Barbara, sub­liniind că oricât de des ar fi călcat strâmb, tatăl ei îi fusese mereu alături.

De altfel, starul italian a recunoscut că nu este statornic în iubire.„Cred că asta e ceva specific italian. Să ai şi soţie, şi amantă. Şi asta se întâmplă fi­indcă avem nevoie de amândouă, avem nevoie de două personalităţi diferite. Şi poate că nu ştim exact ce avem nevoie: cămaşa albă sau pe cea bleu? Nu ne putem decide, aşa că le alegem pe amândouă! Îi admir pe cei care rămân cu aceeaşi femeie toată viaţa. Ori pe cele care ră­mân cu acelaşi bărbat. Dar cred că e îngrozitor de dificil“, decreta el. Cu atât mai dificil când ai partenere de film precum Jacqueline Bisset, Monica Vitti, Faye Dunaway şi Catherine Deneuve, cu care Marcello a trăit adevărate pasiuni, și care i-a dăruit o fiică, pe Chiara.

Marcello Mastroianni s-a stins din viață la 72 de ani, pe 19 decembrie 1996 din cauza unui cancer pancreatic.,

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?