Scena oficială a concursului Eurovision 2023, prezentată de regele Charles VIDEO

Scena oficială a concursului Eurovision 2023, prezentată de regele Charles VIDEO

Regele britanic Charles al III-lea şi soţia lui, Camilla, au prezentat scena oficială pe care se va desfăşura în luna mai concursul Eurovision 2023, cu ocazia unei vizite întreprinse miercuri în oraşul Liverpool din nordul Angliei şi în timpul căreia cuplul regal a dezvăluit că va urmări această competiţie muzicală, informează Reuters.

Regele Charles al III-lea și regina consoartă au prezentat scena. Foto Twitter/ Cameron Yarde Jnr

Regele Charles al III-lea şi regina consoartă, ale căror încoronări vor avea loc cu doar câteva zile înaintea concursului Eurovision 2023, s-au întâlnit totodată cu reprezentanta Regatului Unit din acest an, Mae Muller, şi au luat parte la înregistrările pentru o emisiune TV de divertisment pentru copii, „Blue Peter", scrie Agerpres.

Vom urmări concursul cu mare interes şi vă vom face galerie!", a declarat regele Charles în timp ce discuta cu cântăreaţa Mae Muller.

Liverpool va găzdui marea competiţie muzicală europeană în numele Ucrainei , ţara care a câştigat ediţia de anul trecut, dar care nu poate să o organizeze în 2023 din cauza invaziei militare a Rusiei. Marea Britanie a ocupat locul al doilea la concursul din 2022.

La finalul unei numărători inverse la care au participat numeroşi spectatori, regele Charles şi regina Camilla au dezvăluit publicului general scena pe care se va desfăşura competiţia, apăsând pe un mare buton roz, care a dat startul unei serii de imagini colorate şi unor acorduri muzicale foarte ritmate.

Luna viitoare, în tot Regatul Unit vor avea loc o serie de celebrări pentru a marca încoronarea oficială a regelui Charles la Westminster Abbey din Londra, pe 6 mai, precum şi un concert în ziua următoare, la Castelul Windsor.

În februarie, Guvernul britanic a anunţat că va aloca 3.000 de bilete la concursul Eurovision 2023 pentru refugiaţii ucraineni şi că va contribui cu 10 milioane de lire sterline la organizarea competiţiei muzicale.

Concursul Eurovision 2023 se va desfăşura între 9 şi 13 mai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…