Scenă teribilă la US Open: Vondrousova, în lacrimi deși a prins sferturile la simplu VIDEO

Scenă teribilă la US Open: Vondrousova, în lacrimi deși a prins sferturile la simplu VIDEO

Marketa Vondrousova (Cehia, 24 de ani) trăiește cel mai bun sezon pe care l-a avut până acum în tenisul feminin. După titlul câștigat la Wimbledon, în luna iulie, ea a ajuns acum, în premieră, în sferturile US Open. Drept urmare, în clasamentul live, actualizat în timp real, cehoaica e acum pe 6 WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare de a ei de până acum.

Marketa Vondrousova, în lacrimi, consolată de Barbora Strycova

Din păcate pentru Marketa, ea a stricat parcursul unei colege la US Open, în proba de dublu. Pentru că, după victoria cu Peyton Stearns (59 WTA), scor 6-7, 6-3, 6-2, după un meci de 2 ore și 13 minute, Vondrousova n-a mai putut evolua și la dublu, alături de Barbora Strycova (Cehia, 37 de ani). Cele două au făcut pereche la această ediție a turneului și au câștigat în primele două runde, fără set pierdut. Apoi însă, din cauza durerilor cu care s-a confruntat Vondrousova la umăr și la spate, perechea Strycova – Vondrousova a declarat forfait înaintea duelului cu cuplul format din Dabrowski – Routliffe.

În mod normal, Marketa n-ar fi suferit din cauza unei asemenea situații, însă, de această dată, inabilitatea ei de a juca la dublu a avut o consecință dureroasă. Concret, aceasta a fost ultima participare pentru colega ei, Barbora Strycova, la US Open înainte de retragere. Iar sportiva de 37 de ani a fost nevoită să încheie socotelile cu proba de dublu, fără să joace! De aceea, extrem de afectată că a cauzat o asemenea situație, Vondrousova a izbucnit în lacrimi pe marginea terenului, fiind consolată de Strycova.

Și, totuși, Barbora mai are o șansă la US Open 2023: cehoaica e în sferturile probei de dublu-mixt, unde face pereche cu Santiago Gonzalez. Cei doi vor înfrunta perechea formată din Ena Shibahara / Mate Pavic.

US Open, tabloul sferturilor, probele de simplu

Feminin

Ostapenko (26 de ani, Letonia, 21 WTA) – Gauff (19 ani, SUA, 6 WTA)

Cîrstea (33 de ani, România, 30 WTA) – Muchova (27 de ani, Cehia, 10 WTA)

Vondrousova (24 de ani, Cehia, 9 WTA) – Keys (28 de ani, SUA, 17 WTA)

Qinwen Zheng (20 de ani, China, 23 WTA) – Aryna Sabalenka (25 de ani, Belarus, 2 WTA)

Masculin

Alcaraz (20 de ani, Spania, 1 ATP) – Zverev (26 de ani, Germania, 12 ATP)

Medvedev (27 de ani, Rusia, 3 ATP) – Rublev (25 de ani, Rusia, 8 ATP)

Tiafoe (25 de ani, SUA, 10 ATP) – Shelton (20 de ani, SUA, 47 ATP)

Fritz (25 de ani, SUA, 9 ATP) – Djokovici (36 de ani, Serbia, 2 ATP)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene