Scenariile în care Novak Djokovici pierde locul 1 mondial. „Această țară este blocată în prostie“.

Scenariile în care Novak Djokovici pierde locul 1 mondial. „Această țară este blocată în prostie“.

Novak Djokovici a fost nevoit să se retragă de la Indian Wells, după ce a nu a primit viză de intrare în SUA, pentru că nu este vaccinat. Restricțiile se ridică pe teritoriul american abia după 11 mai, astfel că liderul mondial nu poate participa la turneul californian.

Novak Djokovici ratează Indian Wells după ce a nu a fost primit în SUA. Foto EPA EFE

În ciuda faptului că a sperat până în ultima clipă că va primi o scutire din partea autorităților, acestea s-au dovedit neîngăduitoare, iar sârbul nu a mai avut ce face și s-a retras de la turneul programat în perioada 8-19 martie.

Fanii americani au reacționat imediat, considerând aberantă decizia de a nu-i permite lui Novak Djokovici să joace la Indian Wells din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Pericol iminent? De la un om care joacă tenis? De la un om care a avut coronavirus de două ori și și-a întărit corpul, un om care stă singur pe teren. Un sport în care stai singur! Această țară este blocată în prostie, pur și simplu“, a declarat comediantul William Bill Maher.

”Eroare neforțată” care costă SUA 80 de miliarde de dolari

Un alt atac virulent a venit din partea US Travel, organizație națională non-profit care reprezintă toate părțile industriei turistice americane. „Politica învechită a Americii în materie de vaccinuri pentru vizitatorii internaționali este «o eroare neforțată» care costă America 80 de miliarde de dolari. Novak Djokovici este doar unul dintre milioanele de călători care au fost refuzați din cauza regulilor de a vizita SUA, care are o politică bine intenționată, dar învechită.

Este timpul ca America să se alăture Europei, Australiei și tuturor celorlalte părți ale lumii care au eliminat cerințele conform cărora vizitatorii trebuie să fie vaccinați împotriva coronavirusului“, se arată într-un comunicat semnat de președintele organizației, Geoff Freeman.

Șanse mici să mai rămână lider în clasamentul ATP

Interdicția de a călători în SUA pentru persoanele nevaccinate va fi ridicată la 11 mai. Acest lucru înseamnă că Novak Djokovici nu va putea participa nici la Mastersul de la Miami, programat în perioada 22 martie - 2 aprilie. Absența de la cele două mari evenimente din Statele Unite îi pun în pericol lui Djokovici locul 1 în clasamentul ATP.

Carlos Alcaraz are cele mai multe șanse dă-l detroneze pe Djokovici. Foto EPA EFE

Carlos Alcaraz are cele mai multe șanse dă-l detroneze pe Djokovici. Foto EPA EFE

Doi jucători îl pot depăși, Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas. Primul trebuie să își apere cele 1.000 de puncte cucerite anul trecut la turneul din California, când a ajuns până în semifinale. În cazul în care va câștiga Indian Wells, noul star al tenisului mondial va reveni pe primul loc, pe care l-a pierdut chiar în favoarea lui Novak Djokovici după succesul acestuia la Australian Open.

Alcaraz va fi din nou numărul 1 ATP și dacă va câștiga la Miami. În schimb, Stefano Tsitsipas are nevoie evoluții foarte bune la ambele turnee. Grecul trebuie să bifeze un titlu și o finală la Indian Wells și Miami pentru a reuși să îl depășească în clasament pe Novak Djokovici.

Mai trage speranță: a cerut derogare pentru Miami

Sârbul a solicitat fără succes o derogare specială din partea autorităților americane, care nu permit intrarea în SUA a călătorilor internaționali nevaccinați împotriva coronavirusului. Iar Agenția de securitate a transporturilor din Statele Unite (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puțin la jumătatea lunii aprilie.

Sârbul figurează însă pe lista jucătorilor pentru tragerea la sorți a tabloului de la Miami Open, dar ar putea fi nevoit să se retragă din nou , în ciuda faptului că Federația americană de tenis și responsabilii US Open şi-au exprimat speranța că Djokovici va fi autorizat în final să ia parte la competiția din Florida, care va debuta pe 22 martie.

Antrenorul Ivanisevici: ”Nu am renunțat”

"Nu am renunţat. El vrea să joace şi mi-ar plăcea să-i permită să participe, ar fi grozav atât pentru el, cât şi pentru tenis", a declarat Goran Ivanisevici, campion la Wimbledon în 2001 și antrenor al lui Nole.

"Dacă nu se va întâmpla asta, nu e sfârşitul lumii, nu a jucat nici anul trecut. Cel mai important lucru este că vom afla în curând, astfel încât să ne putem face un plan. Deşi, în ceea ce priveşte pregătirea pentru sezonul european pe zgură, nu sunt sigur că a juca la Miami este cea mai bună soluţie. Depinde de Novak - în trecut a triumfat la Monte Carlo, după ce a jucat la Indian Wells şi Miami", a adăugat croatul.

"Dacă este pregătit mental şi în modul său de luptător, aşa cum a fost în Australia, atunci orice este posibil", a conchis Goran Ivanisevic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...