Scenariile luate în calcul de autorităţi cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID-19. Ce spun oficialii despre noi restricţii

Scenariile luate în calcul de autorităţi cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID-19. Ce spun oficialii despre noi restricţii

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus, la Digi24 , că specialiştii de la minister şi de la Institutul Naţional de Sănătate Publică au făcut câteva scenarii: „Sunt două scenarii: unul, să se atingă vârful mai repede, la începutul lunii august, iar cel de-al doilea scenariu – să se întâmple undeva spre sfârşitul lunii august. Oricum ar fi, vedem că e o creştere a numărului de cazuri”.

Gravitatea cazurilor nu a crescut

Oficialul Ministerului Sănătăţii a explicat că noua tulpină este mult mai contagioasă, dar s-a constatat că gravitatea cazurilor s-a menţinut redusă: „În momentul de faţă, paradigma se schimbă puţin, pentru că vorbim de o tulpină mult mai contagioasă, dar care nu şi-a crescut severitatea agresiunii asupra organismului şi atunci nu te mai uiţi neapărat la numărul de cazuri, poate să fie o estimare mai puţin fidelă faţă de capacitatea de rezilienţă a sistemului de sănătate, capacitatea ta ca sistem de a gestiona cazurile. (....)

Această subvariantă BA.5 a Omicron este mai contagioasă, însă datele existente spun că nu vine cu severitate, cu un impact mai mare asupra organismului infectat. Vorbim cam de acelaşi tablou clinic, vorbim cam de aceleaşi persoane aflate la risc“

„Nu ne gândim la restricţii în momentul de faţă, în momentul de faţă avem doar recomandări, recomandările clasice”, a dat asigurări secretarul de stat.

Mai multe cazuri reinfectare

Potrivit reprezentantului Ministerului Sănătăţii, se înregistrează mai multe cazuri de reinfectări: „Un singur element este nou, faptul că determină o reactivitate a anticorpilor mai scăzută, de unde vedem şi din ce în ce mai multe cazuri de reinfectări. Oameni care s-au infectat în trecutul apropiat nu au dobândit o imunitate suficient de mare ca urmare a trecerii prin boală şi atunci se pot îmbolnăvi”.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria