Scenariu de coșmar: statele baltice ar putea fi capturate de Rusia în şapte zile. Reacția NATO, abia în zece zile

Scenariu de coșmar: statele baltice ar putea fi capturate de Rusia în şapte zile. Reacția NATO, abia în zece zile

Şeful serviciului de informaţii militare din Ucraina susține că statele baltice ar putea fi capturate de Rusia în doar şapte zile. Conform The Economist, Vadim Skibiţki mai crede că un răspuns din partea NATO, în eventualitatea unui atac al Rusiei împotriva ţărilor baltice, ar putea veni abia după zece zile.

FOTO Profimedia

Vadim Skibiţki a minimizat eficienţa articolului 5 al NATO, care prevede că un atac asupra unui stat NATO este un atac asupra tuturor statelor membre şi că acestea vor sări în ajutorul ţărilor atacate , susţinând că un astfel de răspuns ar dura până la 10 zile, mult prea mult având în vedere că Rusia ar putea captura statele baltice în doar 7 zile. Acesta a spus, de asemenea, conform monitorulapararii.ro că ucrainenii au eliminat ameninţarea imediată a trupelor aeropurtate ruseşti, de care s-au temut statele europene mai bine de un deceniu, şi că, acum, este timpul ca europenii să întoarcă favoarea Kievului, pentru că, în cele din urmă, modul în care se va încheia războiul nu depinde doar de Ucraina, ci şi de Europa.

De asemenea, Skibiţki a vorbit şi despre situaţia de pe frontul ucrainean. A subliniat că pierderea oraşului Ceasiv Iar este doar o chestiune de timp. Pierderea acestui oraş reprezintă poarta de intrare a ruşilor în ultimele oraşe majore din regiunea Doneţk, astfel că ar fi o pierdere cu mai multe consecinţe importante. Un alt lucru interesant spus de acesta a fost că Moscova a cerut forţelor ruseşti să „captureze ceva” până la Ziua Victoriei, pe 9 mai, sau înainte de vizita lui Putin în China, care va avea loc la o săptămână după Ziua Victoriei. Această capturare ar putea fi chiar Ceasiv Iar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”