Scene ireale la US Open. Spectator lipit de podea. Organizatorii s-au chinuit să-l desprindă cu dizolvant VIDEO

Scene ireale la US Open. Spectator lipit de podea. Organizatorii s-au chinuit să-l desprindă cu dizolvant VIDEO

Jucătoarea americană de tenis Coco Gauff (19 ani), s-a calificat în premieră în finala US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după o victorie în două seturi, 6-4, 7-5, obţinută joi în faţa cehoaicei Karolina Muchova, la capătul unui meci întrerupt timp de aproape o oră de militanţi ecologişti.

Semifinala dintre Coco Gauff și Karolina Muchova a fost întreruptă la scorul de 6-4, 1-0, pe serviciul cehoaicei. Când se pregătea să servească, patru protestatari din tribunele superioare ale arenei Arthur Ashe au început să scandeze împotriva folosirii combustibilior fosili. Stewarzii au intervenit rapid, dar nu au putut să facă nimic, astfel că partida s-a întrerupt.

Pentru ca ultimul protestatar să fie îndepărtat a fost nevoie de dizolvant și de intervenția echipei medicale, tocmai pentru ca acesta să nu fie rănit în procesul de dezlipire a tălpilor goale de podea. El a părăsit arenă încătușat.

Gauff a simțit că avea loc un protest

La finalul partidei care a trimis-o în finala US Open, Cori Gauff a dezvăluit că a simțit că va avea loc un eveniment de acest gen, doar că se aștepta ca protestatarii să organizeze totul în finala de sâmbătă. "Lucrul nebunesc este că în această dimineață mi-am spus: "Pariez că va fi un protest împotriva schimbărilor climatice în finală".

Protestatarii au întrerupt semifinala US Open. Foto Profimedia

Nu credeam că va fi în semifinală. Imediat când s-a întâmplat, i-am spus arbitrului că este un protest. Karolina m-a întrebat cum mi-am dat seama atât de repede că e vorba de un protest. I-am spus: "Nu știu. Am simțit ceva în această dimineață", a dezvăluit Cori Gauff.

Întrebată dacă a fost deranjată de protestul care a întrerupt partida atât de mult timp, Gauff a răspuns: "Cred în schimbările climatice. Nu știu exact despre ce a fost vorba în protest, dar cred 100% că sunt lucruri pe care le-am putea face mai bine. Aș prefera să nu se întâmple în meciul meu? 100%. Dar asta este, momente ca acesta sunt momente definitorii ale istoriei.

Nu am fost supărată pe protestatari. Întotdeauna vorbesc despre a îți susține opiniile, convingerile. A fost un protest făcut într-un mod pașnic. Nu mă pot supăra prea mult pe asta... dacă asta au simțit că trebuie să facă pentru a-și face vocea auzită, nu mă pot supăra cu adevărat", a spus Gauff.

Finala US Open va avea loc sâmbătă, de la ora 23.00 (Eurosport) și le va opune pe Cori Gauff și pe viitorul număr 1 mondial , Aryna Sabalenka.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?