Schi fond: Campionul norvegian Petter Northug, judecat pentru exces de viteză şi posesie de droguri

Schi fond: Campionul norvegian Petter Northug, judecat pentru exces de viteză şi posesie de droguri

Dublul campion olimpic norvegian la schi fond Petter Northug a fost audiat online, luni, de un tribunal din Oslo, sub acuzaţiile de exces de viteză şi posesie de droguri, relatează DPA.

Northug, cu 13 medalii de aur mondiale în cursele de schi fond, retras din activitate în decembrie 2018, a fost surprins de patru ori pentru exces de viteză în luna august. Ulterior, sub suspiciunea că era sub efectul drogurilor, poliţia a cercetat casa lui Northug, unde s-au descoperit şase grame de cocaină şi 0,065 grame de alte substanţe narcotice.

Campionul norvegian a recunoscut acuzaţiile şi a povestit instanţei din Oslo că la un moment dat s-a filmat cu telefonul mobil pe când conducea cu 203 km/h, într-o zonă în care viteza maximă permisă era de 110 km/h.

''Aveam o mână pe volan şi cu alta filmam'', a declarat Northug, 34 ani, conform agenţiei NTB, şi a adăugat că a fost ''neglijent şi aşa ceva nu trebuie să se întâmple''.

Procurorii solicită o sentinţă de opt luni cu închisoarea.

Northug a câştigat prima sa medalie de aur la Mondiale în 2007, iar cele două medalii de aur olimpice la Vancouver, în 2010. La aceeaşi ediţie el a mai obţinut un argint şi un bronz. Din cauza rezultatelor slabe, el nu a mai fost selecţionat pentru JO 2018 de la PyongChang, din Coreea de Sud. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro