Scholz denunță cinismul lui Putin pe tema victimelor civile în Israel și Fâșia Gaza

Scholz denunță cinismul lui Putin pe tema victimelor civile în Israel și Fâșia Gaza

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat joi „cinismul” lui Vladimir Putin după ce liderul de la Kremlin a exprimat așa-zise îngrijorări pentru victimele civile ale conflictului dintre Hamas și Israel în timp ce el însuși duce un război sângeros împotriva ucrainenilor.

Olaf Scholz FOTO EPA-EFE

„Vreau să spun că sunt mai mult decât indignat atunci când aud că în prezent preşedintele rus atenţionează peste tot împotriva faptului că ar putea exista victime civile în conflicte armate”, a declarat Olaf Scholz într-un discurs în faţa deputaţilor din Bundestag.

„Nu există nimic mai cinic decât asta”, a subliniat cancelarul federal german, citat de AFP și Agerpres .

Pe 10 octombrie, într-o discuție la telefon cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin a ținut să-și exprime „îngrijorarea” în legătură cu „creşterea catastrofală” a numărului de victime civile în Israel şi în Fâşia Gaza pe fondul războiului declanşat de mișcarea islamistă palestiniană Hamas.

Această poziție a liderului de la Kremlin a fost primită cu critici, în condițiile în care forțele armate ale Rusiei bombardează cu regularitate în mod deliberat ţinte civile, Kievul acuzându-l pe Putin că se dedă terorismului și genocidului.

La începutul acestei luni, cel puţin 52 de persoane, printre care un copil de şase ani, au murit într-un bombardament efectuat de ruși în localitatea Groza, din regiunea Harkov, unde locuitorii se adunaseră pentru funeraliile unui soldat.

Conform cifrelor publicate în septembrie de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, rușii au omorât cel puțin 9.701 de civili şi au rănit alții 17.748 de la începutul invaziei lor în Ucraina. Însă acest bilanț este revizuit constant în creștere, pe măsura confirmării cazurilor vechi și înregistrării altora noi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat