Scholz: Germania va încerca să elimine motivele tehnice ale reducerii livrărilor prin Nord Stream

Scholz: Germania va încerca să elimine motivele tehnice ale reducerii livrărilor prin Nord Stream

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat într-un interviu pentru agenţia DPA că partea germană va face totul pentru a elimina motivele tehnice ale reducerii livrărilor prin Nord Stream.

"Până acum, asistăm la o reducere a livrărilor către Germania şi către alte ţări din Europa de Vest, care este justificată de probleme tehnice. Acesta poate fi un accident, dar nu neapărat. Vom monitoriza îndeaproape situaţia şi, din partea noastră, vom face totul astfel încât să nu existe motive tehnice pentru astfel de reduceri” , - a spus el.

Marţi, Gazprom a anunţat că a fost nevoită să reducă livrările de gaz prin Nord Stream din cauza returnării premature a unităţilor de pompare a gazului din reparaţii de către Siemens şi a defecţiunilor tehnice identificate ale motoarelor. Siemens, la rândul său, susţine ca turbina nu poate fi inca returnata Germaniei de la Montreal din cauza sancţiunilor Canadei impotriva Rusiei.

Joi, Alexei Miller, preşedintele consiliului de administraţie al Gazprom, a declarat la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg că nu există nicio modalitate de a rezolva problema cu furnizarea de motoare reparate pentru Nord Stream. Problema a apărut din cauza faptului că Siemens repară motoarele doar la o fabrică din Canada. Confuzia de sancţiuni a dus la o întârziere a livrării, pentru că doar Canada a impus sancţiuni împotriva Gazprom, acum Siemens nu poate lua înapoi motoarele reparate pentru Gazprom, a explicat Miller.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...