Scholz: Invazia lui Putin în Ucraina, parte dintr-o cruciadă amplă împotriva Occidentului

Scholz: Invazia lui Putin în Ucraina, parte dintr-o cruciadă amplă împotriva Occidentului

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat joi că agresiunea Rusiei În Ucraina este o cruciadă contra democraţiei liberale.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei / Foto: Arhivă / EPA-EFE

„(Preşedintele rus) Vladimir Putin şi cei care îl ajută au spus foarte clar un lucru: acest război nu este numai despre Ucraina. Ei consideră războiul lor împotriva Ucrainei ca parte a unei cruciade mai ample, o cruciadă contra democraţiei liberale'', a spus şeful executivului german într-un discurs înregistrat, difuzat la Summitul privind guvernanţa progresistă ce are loc la Berlin.

„A întări alianţele a fost întotdeauna o idee bună. Acesta este şi principiul coaliţiei noastre de guvernare în Germania'', a dat asigurări Scholz, făcând referire la coaliţia formată din social-democraţi (SPD), Verzi şi Partidul Liberal-Democrat (FDP).

Tot la Berlin începe congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), prilej cu care va fi ales noul preşedinte al formaţiunii paneuropene.

Delegaţii la congres, care se va încheia sâmbătă, vor adopta şi o rezoluţie pentru susţinerea fermă a aderării României la spaţiul Schengen.

Sunt invitaţi, printre alţii, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, eurodeputata Katarina Barley, vicepreşedintă a Parlamentului European, şi vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene pentru Pactul verde european, Frans Timmermans.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria