Scooter, un câine chinezesc cu creastă, încoronat cel mai urât câine din lume în 2023 FOTO

Scooter, un câine chinezesc cu creastă, încoronat cel mai urât câine din lume în 2023 FOTO

Concursul anual celebrează imperfecțiunile animalelor de companie, cum ar fi picioarele posterioare întoarse cu spatele și părul rar al lui Scooter.

Linda Elmquist, din Tucson, Arizona, a zâmbit larg în timp ce-și ținea cățelușul în aer. În cele din urmă, Scooter a fost recunoscut vineri pentru cele mai bune calități ale sale, deoarece a primit titlul de cel mai urât câine din lume, potrivit theguardian.com.

Concursul, organizat în cadrul târgului Sonoma-Marin din Petaluma, California, în ultimii 50 de ani, este un eveniment de renume mondial care promovează adopția de câini și prezintă canini extraordinari care au înfruntat adversitățile - și le celebrează imperfecțiunile.

Scooter, un câine chinezesc cu creastă, cu păr rar, o coadă ca de șobolan și o limbă care pur și simplu nu-i stă în gură, a depășit cu siguranță provocările în cei șapte ani de viață. Când era doar un pui, un crescător l-a adus pe Scooter la centrul de control al animalelor din Tucson pentru a fi eutanasiat. Se născuse cu picioarele din spate orientate invers, o afecțiune care părea să facă să fie sigur că nu va merge niciodată.

Un salvator l-a luat acasă pentru a-i oferi "o șansă de a găsi un cămin bun și o viață destul de normală", se arată în biografia de înscriere la concurs a lui Scooter.

Cu ajutorul terapiei și al unui cărucior specializat, Scooter poate merge și "nu are nicio idee că este diferit de orice alt câine", se arată în biografia sa.

"Sunt foarte bucuros și incredibil de mândru că Scooter a fost încoronat câștigător al concursului celui mai urât câine din lume", a declarat Elmquist, proprietarul lui Scooter, într-un comunicat. "În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat din cauza picioarelor sale posterioare deformate, Scooter a sfidat toate șansele și ne-a arătat adevăratul sens al rezistenței și al determinării".

Această determinare i-a dat lui Scooter un avantaj față de alți concurenți, printre care Prince, un amestec de chow chow cu fața încrețită și urechea moale, și Wild Thang, un pechinez care părea a fi mai degrabă o perucă de lux decât un cățeluș.

Concursul a început în anii 1970, când Ross Smith, membru al Asociației Old Adobe din Petaluma, căuta o modalitate de a strânge bani. După ce parada animalelor de companie a fost înlocuită cu un concurs de câini, Smith a sugerat un concurs de câini urâți. Ideea a rămas și concursul a supraviețuit, stând în contrast cu expozițiile canine care evidențiază abilități speciale sau pedigree.

Printre foștii câștigători s-au numărat Scamp the Tramp în 2019, o corcitură cu ochi de insecte și părul mat; Quasi Modo în 2015, un amestec de ciobănesc și pitbull ale cărui defecte din naștere la coloana vertebrală l-au lăsat cocoșat; și Walle, un amestec de beagle, bassett, boxer despre care un judecător în 2013 a spus că arată ca și cum ar fi fost "photoshopat" împreună din mai mulți câini diferiți. Dar cresteds chinezești s-au dovedit a fi rasa de învins, cucerind titlul de cel puțin 10 ori din 2000 încoace.

Vineri, Scooter a făcut mândră rasa sa, câștigând inimile judecătorilor și premiul cel mare de 1.500 de dolari și un trofeu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat