Scorpions refuză să mai cânte în Rusia. Mesajul transmis fanilor

Scorpions refuză să mai cânte în Rusia. Mesajul transmis fanilor

Membrii consacratei trupe rock germane, Scorpions, au anunțat că refuză să mai concerteze în Rusia, din cauza războiului. Anul trecut, aceștia au modificat o parte din versurile piesei „Winds of Change”, gândurile lor îndreptându-se către Ucraina.

Trupa Scorpions nu va mai concerta în Rusia FOTO Arhivă

Mesajul trupei Scorpions pentru fanii din Rusia

La un an de la începutul conflicului militar din Ucraina, grupul hard-rock Scorpions a anunțat că, probabil, nu va mai susține concerte în Rusia. Motivul invocat de aceștia este întocmai războiul care nu pare să se mai termine.

În același timp, Matthias Jabs, chitaristul formației a afirmat că fanii lor nu au absolut nicio vină și, din păcate, ei sunt cei care, într-un final, au de suferit.

Nu ne mai văd cântând în Rusia. Nu din cauza fanilor. Lor le pare rău, bineînţeles. Ci din cauza circumstanţelor internaţionale, nu ni se mai pare corect”, a declarat chitaristul trupei Scorpions, Matthias Jabs, pentru cotidianul german Mannheimer Morgen.

Primul concert din Uniunea Sovietică și schimbarea „Winds of Change”

Trupa Scorpions a fost extrem de populară în Rusia încă din anul 1988, când a devenit primul grup hard-rock din Occident care a primit permisiunea de a concerta în fosta Uniune Sovietică. Cântecul său din 1991 „Winds of Change” a devenit un imn care a marcat prăbuşirea comunismului în Europa de Est, notează Agerpres.

Rockerii germani au fost primiţi la Kremlin de fostul preşedinte Mihail Gorbaciov în decembrie 1991, chiar înainte de dezmembrarea oficială a Uniunii Sovietice.

Generaţia noastră este uluită în fiecare dimineaţă. Ne trezim, urmărim ştirile - şi mergem la culcare având în minte imaginile teribile din Ucraina”, a declarat Klaus Meine, solistul trupei Scorpions , înfiinţată la Hanovra în 1965.

Desigur, nu ne-am gândit niciodată că ar fi posibil ca pe parcursul vieţilor noastre să se întâmple aşa ceva în centrul Europei după o perioadă atât de lungă de pace”, a adăugat el.

Versurile dedicate Moscovei în cântecul „Winds of Change” au fost între timp rescrise de Klaus Meine şi sunt dedicate Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu