Scoțienii îl vor enerva pe Hagi: Concluzie dură despre Ianis și situația sa la Rangers

Scoțienii îl vor enerva pe Hagi: Concluzie dură despre Ianis și situația sa la Rangers

Jucătorii români nu doar că n-au căutare în Occident, dar cu greu fac față și în competițiile aflate în umbra celor care compun „Big 5“. Cazul Ianis Hagi (24 de ani) e elocvent în acest sens.

Ianis Hagi poate pierde, din nou, echipa națională din cauza situației sale la Rangers

Revenit pe teren la începutul anului, după o accidentare gravă care l-a ținut pe tușă 12 luni, Ianis e acum un jucător de rezervă la Rangers în campionatul Scoției.

După finalul stagiunii precedente, presa locală a scris că formația din Glasgow e chiar dispusă să-l vândă pe Hagi. Nu s-a întâmplat așa, deși au fost vehiculate tot felul de oferte venite pentru internaționalul român. Din păcate, rămas sub comanda antrenorului Michael Beale (42 de ani), Ianis nu pare a fi, deocamdată, în grațiile acestuia. În primul meci oficial al sezonului, pierdut cu Kilmarnock în campionat (0-1), românul a rămas pe banca de rezerve. Iar miercuri seară, în confruntarea din preliminariile Ligii Campionilor cu Servette (Elveția), Ianis a fost introdus abia în minutul 89, în victoria obținută de Rangers, scor 2-1.

Concluzia? Una alarmantă, dacă ne luăm după Derek Ferguson (56 ani), fost jucător al lui Rangers. „Nu sunt atât de sigur că Ianis Hagi are un viitor pe termen lung la Rangers. Nu cred că va fi titular sub comanda lui Michael Beale. A pierdut foarte mult din cauza rupturii de ligamente încrucișate, așa că va dori să joace cât mai mult de acum încolo. Dar nu-l văd la Rangers, ca să fiu sincer. Jocul cu elvețienii de la Servette cerea, în unele momente, o doză mai mare de creativitate, mai ales în repriza a doua. Iar Ianis a primit doar câteva minute pe final. În aceste condiții, n-ai timpul necesar să arăți ce poți cu adevărat“, a spus Ferguson.

Situația mijlocașului român devine apăsătoare și în contextul meciurilor pe care naționala le are de jucat, luna viitoare, în preliminariile Euro 2024. Rămâne de văzut dacă Ianis va fi convocat de selecționerul Edward Iordănescu pentru dubla cu Israel (9 septembrie) și cu Kosovo (12 septembrie), ambele partide urmând să se joace pe Arena Națională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?