Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a avut o fiică secretă, pe nume Indira, cu o ziaristă mexicană

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a avut o fiică secretă, pe nume Indira, cu o ziaristă mexicană

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez (1927-2014), laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1982, a avut o fiică pe nume Indira dintr-o relaţie extraconjugală cu ziarista şi scriitoarea mexicană Susana Cato, fiică a cărei existenţă, necunoscută până acum, a fost confirmată luni pentru EFE de rude şi prieteni ai scriitorului.

Tânăra are circa 30 de ani şi a fost ''cel mai sfânt şi mai bine păstrat secret al lui Garcia Marquez'', potrivit jurnalistului Gustavo Tatis Guerra, care a dezvăluit informaţia într-un articol publicat în cotidianul columbian El Universal, din Cartagena de Indias.

Gabriel Eligio Torres Garcia, nepot al scriitorului, a confirmat pentru EFE că Indira Cato este vara sa, despre a cărei existenţă circulau doar zvonuri printre cei mai apropiaţi prieteni ai autorului romanului ''Un veac de singurătate'', care a murit la 17 aprilie 2014 în Ciudad de Mexico, la vârsta de 87 de ani.

''Ea este cam timidă, în fapt a existat un proces destul de lent de apropiere a ei de restul familiei; dar da, comunicăm cu Indira, avem relaţii foarte bune'', a declarat Torres Garcia, autor al cărţii ''Casa familiei Garcia Marquez''.

Tânăra a primit numele de Indira ca omagiu la adresa fostei şefe a guvernului Indiei, Indira Gandhi, care se împrietenise cu Garcia Marquez în timpul unei călătorii pe care cel supranumit Gabo a făcut-o la New Delhi în 1983 pentru a-l însoţi pe fostul lider cubanez Fidel Castro la un summit al Mişcării Ţărilor Nealiniate.

Indira Cato poartă numele de familie al mamei sale, dat fiind că Susana Cato a fost cea care ''a luat decizia de a nu-l folosi ca nume de familie şi pe cel de Garcia Marquez'', mai spune Gabriel Eligio Torres Garcia.

Gabriel Garcia Marquez a avut doi fii, Rodrigo şi Gonzalo, cu soţia sa Mercedes Barcha, care a încetat din viaţă tot în Ciudad de Mexico, în septembrie 2020, şi, potrivit lui Tatis, rudele şi prietenii scriitorului au păstrat ani la rând secretul privind existenţa Indirei ''din respect pentru Mercedes Barcha şi loialitate faţă de Gabo''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...