Scrisoare tulburătoare a lui Bogdan Socol, redactată cu puțin timp înainte de a muri: „Nu e o moarte bună, naturală“

Scrisoare tulburătoare a lui Bogdan Socol, redactată cu puțin timp înainte de a muri: „Nu e o moarte bună, naturală“

Bogdan Socol, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi din România, care a murit, vineri, la vârsta de 42 de ani, a traversat o perioadă dificilă în cariera sa.

Bogdan Socol a murit la vârsta de 42 de ani

Astfel, Bogdan și-a găsit un refugiu în înotul în ape înghețate, pasiune care i-a fost fatală.

Acesta a fost un comentator inconfundabil și apreciat. Bogdan Socol publica recent, pe 31 ianuarie, o scrisoare pe blogul său în care vorbea despre retragerea din presa sportivă, în care a activat în ultimii 20 ani, afirmând că „Nu este o moarte bună, naturală, ci cauzată de unele forțe din exteriorul meu”, potrivit Gazetei Sporturilor.

„Am bătut la mai multe uși, dar fără zgomot“

În 2017, Bogdan a plecat de la DigiSport în urma unor divergențe cu cei din conducerea postului. El a comentat peste 2.500 de meciuri de fotbal și rugby la posturile Digi Sport.

Bogdan Socol a predat mai multe cursuri de comentator sportiv, a avut o emisiune de pronosticuri la postul B1 și a scris mai multe cărți cu temă sportivă: „100 de fotbaliști legendari”, „Jurnalul unui iubitor de fotbal”, „Jurnalul Cupei Mondiale 2018” sau „O sută de sportivi legendari”.

El a încercat fără succes să își găsească un angajament la o altă televiziune , după care a avut o colaborare cu platforma Flashscore.

„Conjunctura m-a împins spre un asemenea pas. Cineva îmi spunea că dacă aș fi fost într-o altă țară, mai civilizată, unde valorile sunt apreciate cu adevărat, nu marginalizate, dacă mi s-ar fi închis cumva vreo ușă, alte zece mi s-ar fi deschis instantaneu.

Aici, am bătut la mai multe uși, dar fără zgomot, doar întrebând timid cumva dacă nu ar fi nevoie cumva și de experiența mea sau de serviciile mele. Am scris chiar unor directori și oameni cu putere mare de decizie , dar fie mi s-a răspuns evaziv, fie nu am primit vreo replică. Ca să il parafrazez pe Isus, spunând că mai ușor va fi cămilei să treacă prin urechile acului decât mie să mai comentez fotbal la TV”, a scris Bogdan pe blogul său.

„Voi dispărea din peisaj“

Acesta a anunțat în ultima sa postare de pe blogul său că dorește ca plecarea sa din presa sportivă să nu fie percepută dramatică și că va dispărea din peisaj: „Chiar dacă nu este ieșirea pe care mi-o doream și, în mod clar, nu atât de rapid, totuși ies cu demnitate și capul sus pentru ca «am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința».

Nu vreau ca această scrisoare de despărțire de presa sportivă să aibă accente dramatice pentru că viața merge înainte. Am vrut doar să îi anunț pe toți cei care au fost alături de mine de-a lungul carierei că, pentru o perioadă mai mare sau mai mică, voi dispărea din peisaj și să le mulțumesc pentru mesajele lor de încurajare“

Jurnalistul de 42 de ani ar fi ales să meargă pe un lac înghețat, chiar dacă i s-a recomandat să nu facă asta. După doar câteva minute de la intrarea în apă, el nu a putut să mai iasă de sub gheață și a murit în urma șocului hipotermic, relatează Sport Total FM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”