Scrisoarea ajunsă la destinație după mai bine de un secol. Cui i-a fost adresată

Scrisoarea ajunsă la destinație după mai bine de un secol. Cui i-a fost adresată

O scrisoare pierdută a ajuns la destinație la mai bine de 100 de ani de când a fost scrisă. Plicul a fost trimis chiar la mijlocul Primului Război Mondial, cu mai bine de un deceniu înainte de nașterea Reginei Elisabeta a II-a.

Scrisoare ce datează din anul 1916 FOTO Twitter

Scrisoarea care a întârziat mai bine de 100 de ani

Plicul a ajuns la adresa dorită din Hamlet Road, sudul Londrei, însă le-a trezit nedumeriri actualilor ocupanți ai propietății.

Am observat că anul trecut era ’16. Așa că am crezut că este 2016”, a declarat Finlay Glen, joi , pentru CNN .

Ulterior însă, i s-a părut ceva ciudat la felul în care arăta plicul. Acesta avea lipit un timbru cu chipul regelui George al V-lea al Regatului Unit.

Am observat că ștampila era mai degrabă un rege decât o regină, așa mi-am dat seama că nu putea fi 2016.”, a continuat să povestească tânărul în vârstă de 27 de ani.

Scrisoarea datează, așadar, din anul 1916, de la mijlocul Primului Război Mondial , cu mai bine de un deceniu înainte ca Regina Elisabeta a II-a să se nască.

Odată ce am realizat că este foarte veche, am simțit că este în regulă să deschidem scrisoarea”, a mai adăugat Finlay Glen.

În conformitate cu Legea Serviciilor Poștale din anul 2000, deschiderea de corespondență care nu este adresată celui care îi intră în posesie, constituie o infracțiune în Marea Britanie. Însă cum nu mai poate nimeni să îl dea în judecată acum, Glen a spus că nu poate decât să „își ceară scuze” pentru infracțiunea comisă.

În momentul în care și-a dat seama că s crisoarea este de interes istoric , a trimis-o la Norwood Review, o revistă trimestrială locală.

Ca istoric local, am fost uimit și încântat că mi-au fost transmise detaliile scrisorii”, a declarat Stephen Oxford, editor al revistei, într-un comunicat.

Cui îi era destinată scrisoarea

Scrisoarea era adresată „dragii mele Katie”, care, potrivit lui Stephen Oxford, era soția magnatului local de timbre, Oswald Marsh.

A fost scrisă de Christabel Mennel, fiica negustorului de ceai Henry Tuke Mennel, în timp ce familia ei era în vacanță în Bath, în vestul Angliei.

„Mă simt mizerabil aici, cu o răceală foarte puternică”, îi transmite Mennel în scrisoare.

Cartierul din sudul Londrei era un centru de afaceri la acea vreme.

O mulțime de oameni bogați din clasa de mijloc s-au mutat în zonă la sfârșitul anilor 1800”, a declarat Oxford pentru CNN.

Oswald Marsh, fostul rezident al proprietății Hamlet Road, „era un comerciant de timbre foarte apreciat, care a fost adesea chemat ca martor expert în cazuri de fraudă cu timbre”, a mai adăugat istoricul.

Norwood Review realizează acum un raport complet asupra scrisorii. Cu toate acestea, modul în care scrisoarea a ajuns la apartamentul lui Glen rămâne un mister.

Incidente ca acesta se întâmplă foarte rar și nu suntem siguri cu privire la acest caz. Apreciem faptul că oamenii vor fi intrigați de istoria acestei scrisori din 1916, dar nu avem mai multe informații”, a declarat un purtător de cuvânt al Royal Mail pentru CNN.

Oxford a remarcat că scrisoarea purta ștampila poștală „Sydenham”, o zonă din sud-estul Londrei. El crede că „s-ar putea să se fi pierdut într-un colț întunecat al biroului de sortare din Sydenham și să fi ost descoperită abia”.

Finlay Glen, care este regizor de teatru și dramaturg, a spus că se gândește să includă acest incident remarcabil într-una din piesele sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale