Scrisorile de dragoste adresate de Barack Obama prietenei sale din facultate au fost făcute publice

Scrisorile de dragoste adresate de Barack Obama prietenei sale din facultate au fost făcute publice

Scrisorile scrise de fostul președinte american Barack Obama în anii '80 prietenei sale din facultate au fost făcute publice joi de către o universitate privată, dezvăluind un tânăr care se luptă să își găsească locul în lume, informează Xinhua.

Cele nouă scrisori complete, trimise de tânărul Obama prietenei sale de atunci, Alexandra McNear, fac parte acum din colecția Bibliotecii de manuscrise, arhive și cărți rare Stuart A. Rose (Stuart A. Rose Manuscript, Archives and Rare Book Library) a Universității Emory din orașul Atlanta, statul american Georgia (sud-estul SUA), potrivit unui articol intitulat "Love, Barack", semnat de Laura Douglas-Brown și publicat joi pe site-ul Emory .
Cele 30 de pagini ale scrisorilor sunt puse la dispoziția cercetătorilor și studenților la cerere, iar facsimile ale acestora vor putea fi văzute vineri, între orele 14:00 și 16:00, într-o sală din cadrul bibliotecii amintite.
Frumos compuse, scrisorile "dezvăluie un tânăr aflat în căutarea sensului și identității", povestește Rosemary Magee, directoarea Bibliotecii Rose, adăugând că scrisorile compun portretul "unui student care încearcă să se pună de acord cu el și cu ceilalți"

Acoperind o perioadă de doi ani, între 1982 și 1984, misivele au fost scrise după ce Obama, care intrase la Occidental College din California, s-a transferat la Universitatea Columbia din New York.
În paginile umplute cu un scris îngrijit, viitorul președinte își dezvăluie gândurile și sentimentele pentru McNear, o colegă de la Occidental, de care Obama se apropiase atunci când aceasta a petrecut vara anului 1982 la New York.

Cele nouă scrisori din colecția Emory încep pe 26 septembrie 1982, când ambii s-au întors la universitățile lor de pe cele două coaste ale Americii și continuă până în 14 aprilie 1984, atunci când relația se răcește, iar Obama terminase facultatea și începuse să lucreze la Business International.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...