Scurgeri dintr-un vagon-cisternă din componența unui tren aflat în gara din Caracal. Populația, evacuată

Scurgeri dintr-un vagon-cisternă din componența unui tren aflat în gara din Caracal. Populația, evacuată

Călătorii și personalul Gării din Caracal, județul Olt, au fost evacuați, duminică seară, după ce au fost semnalate scurgeri de combustibil dintr-un vagon-cisternă din componența unui tren de marfă

Gara din Caracal, evacuată

Polițiștii din Olt au fost sesizați, duminică seară, că în gara CF Caracal, județul Olt, se află staționat un tren cu 38 vagoane tip cisternă, încărcate cu GPL, propan și benzină, iar la penultimul vagon au fost semnalate scurgeri mici de gaz, pe la un robinet.

Risc de explozie in gara Caracal, din cauza unor scurgeri dintr-un vagon de marfă. Captură video

Risc de explozie in gara Caracal, din cauza unor scurgeri dintr-un vagon de marfă. Captură video

S-a dispus evacuarea personalului CFR, a călătorilor și balizarea zonei.

La acest moment, personalul CFR Caracal și călătorii au fost evacuați și patru trenuri au fost oprite să intre în stația Caracal, fiind oprite în gări limitrofe.

Informarea ISU

„În urma unui apel la Numărul Unic 112, care anunța scurgeri la un robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție. Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri”, informează ISU printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, după ce au intervenit la fața locului, în urma manevrelor efectuate de echipele de intervenție și personalul de la locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero.

Comunicatul CN CFR SA

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat, duminică seară, că traficul feroviar pe raza stației Caracal a fost închis, începând cu ora 20.10, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au fost solicitați pentru intervenția la un tren privat de marfă, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de conținut (propan) din penultimul vagon.

Sursa citată menționează că, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, patru trenuri de călători au fost oprite în stațiile limitrofe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat