Scuza penibilă a turistului care și-a scris numele pe Colosseum: nu ar fi realizat cât de vechi este VIDEO

Scuza penibilă a turistului care și-a scris numele pe Colosseum: nu ar fi realizat cât de vechi este VIDEO

Ivan Dimitrov, un tânăr de naționalitate bulgară care locuiește în Bristol, este cel filmat în timp ce și-a scris numele său și al iubitei pe Colosseum. Acesta i-a cerut scuze primarului Romei.

Dimitrov riscă o amendă între 2.500 și 15.000 de euro FOTO Captură video

Ivan Dimitrov , un instructor de fitness în vârstă de 27 de ani care locuiește în Bristol, a scris o scrisoare prin care îi cere scuze primarului Romei, Roberto Gualtieri, după ce și-a gravat cu o cheie numele său și al prietenei sale pe un perete interior al monumentului vechi de 2.000 de ani, scrie The Guardian .

În scrisoare, Dimitrov, care a fost urmărit de poliția italiană în Anglia după o căutare de cinci zile, a scris că abia acum și-a dat seama de "gravitatea faptei comise".

Ivan și Hayley

Ivan și Hayley

"Prin aceste rânduri aș dori să adresez scuzele mele sincere și oneste italienilor și întregii lumi pentru daunele cauzate unui bun care, de fapt, este patrimoniul întregii umanități", a adăugat el în scrisoarea publicată miercuri în Il Messaggero.

Dimitrov, care riscă o amendă mare (între 2.500 și 15.000 de euro) și o posibilă pedeapsă cu închisoarea, i-a lăudat pe cei care "păzesc valoarea istorică și artistică inestimabilă a Colosseumului cu dăruire, grijă și sacrificiu", înainte de a adăuga: "Cu profundă jenă abia după ceea ce s-a întâmplat din păcate am aflat despre vechimea monumentului".

Geograful Ryan Lutz, în vârstă de 38 de ani, l-a filmat pe Ivan Dimitrov în timp ce își scria numele cu cheile pe Colosseum, un monument istoric vechi de 1.937 de ani.

Bărbatul poate fi văzut zgâriind „Ivan + Hayley 23” , pe una dintre cărămizi, înainte de a zâmbi la cameră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat