Se apropie noaptea cuțitelor lungi? Baronii PSD îl bănuiesc pe Dragnea că le-a tras țeapă cu amnistia și grațierea

Se apropie noaptea cuțitelor lungi? Baronii PSD îl bănuiesc pe Dragnea că le-a tras țeapă cu amnistia și grațierea

Se apropie noaptea cuțitelor lungi? Baronii PSD îl bănuiesc pe Dragnea că le-a tras țeapă cu amnistia și grațierea. Mai mulţi lideri PSD îl bănuiesc pe Liviu Dragnea că a renunţat la ordonanţa de amnistie şi graţiere, după ce dosarul său a fost repartizat la un complet de judecată favorabil. Dragnea este suspectat că vrea să-şi salveze singur pielea, susţin surse din conducerea partidului pentru  Adevărul.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu susţine amnistia, pasând responsabilitatea la Tudorel Toader, care, la rândul său, trage de timp.  PSD se tem că Liviu Dragnea a renunţat la planul „salvării colective“, aşa cum e numită în partid ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Liderii social-democraţi îl suspectează pe Dragnea că vrea să se salveze singur de puşcărie, susţin surse politice pentru Adevărul.

Rumorile s-au înteţit după ce Liviu Dragnea a nimerit, din a treia încercare, la un complet favorabil de la Înalta Curte, complet care va da sentinţa definitivă în dosarul în care liderul PSD a fost condamnat la 3 ani şi jumătate cu executare în primă instanţă. Dragnea a scăpat de judecătorii ostili de la Înalta Curte profitând de o decizie a CCR, instituţie unde liderul PSD are o mare influenţă.

„Toată lumea aştepta ordonanţa de amnistie şi graţiere în luna decembrie. Acum am intrat deja în an cu două rânduri de alegeri, plus preşedinţia UE, deci va fi greu ca Guvernul să-şi asume un asemenea act de clemenţă. Ne poate costa mult electoral. Oricum, Dragnea e cunoscut ca un tip care negociază numai pentru el“, susţin sursele citate. Pe de altă parte, surse din sistemul judiciar susţin că decizia în dosarul lui Dragnea va fi la limită. „Dacă ne uităm la cei cinci judecători din complet, pare că scorul va fi de 3 la 2 în favoarea lui Dragnea, deci pentru achitare. Pe de altă parte, nu e exclusă nici o sentinţă definitivă cu executare. Deci ordonanţa de urgenţă rămâne calea mai sigură: l-ar scăpa pe Dragnea de orice emoţie“, susţin sursele citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /