Se caută vânători de monștri voluntari pentru Loch Ness. Va fi cea mai mare căutare din ultimii 50 de ani

Se caută vânători de monștri voluntari pentru Loch Ness. Va fi cea mai mare căutare din ultimii 50 de ani

Cercetătorii din Loch Ness caută vânători de monștri voluntari pentru monstrul din Loch ness, anunțând că va ava loc cea mai mare căutare din ultimii 50 de ani. Monstrul despre care se crede că s-ar ascunde în apele din ținuturile înalte ale Scoției.

Singura imagine cu monstrul din Loch Ness

De la prima apariție raportată în anul 565 d.Hr., au fost înregistrate peste o mie de apariții ale bestiei legendare despre care se spune că se ascunde în apele din Loch Ness, potrivit Registrului oficial al aparițiilor monstrului din Loch Ness.

Acum, Loch Ness Centre, o atracție turistică și o expoziție dedicată creaturii, organizează „cea mai mare căutare din ultimii 50 de ani” pentru a-l repera pe bătrânul Nessie - și are nevoie de ajutor.

Împreună cu Loch Ness Exploration, care se descrie ca fiind „ o echipă de cercetare independentă și voluntară”, Loch Ness Centre oferă publicului șansa de a se alătura echipei într-o „misiune incitantă” de căutare a miticului șarpe de mare, scrie Insider .

Căutăm vânători de monștri în devenire care să se implice în weekend-ul de sâmbătă 26 și duminică 27 august, căutarea fiind cea mai mare de acest gen de când Loch Ness Investigation Bureau (LNIB) a studiat Loch Ness în 1972”, a declarat Loch Ness Centre.

Aparatură specială va fi folosită

Potrivit centrului, echipa de cercetare va folosi drone termale pentru a căuta în apă și un hidrofon pentru a detecta semnale acustice care seamănă cu „chemările asemănătoare cu cele ale lui Nessie”.

Registrul oficial al observațiilor monstrului din Loch Ness spune că au fost raportate deja trei apariții ale legendarului monstru în acest an.

În iunie, un cuplu a afirmat că a observat o formă de 65 de metri lungime care se mișca chiar sub suprafața apei, potrivit site-ului.

Cea mai emblematică fotografie din Loch Ness, care prezintă o imagine granulată și umbrită a ceea ce pare a fi o creatură cu un gât lung, a fost demitizată de mult timp ca fiind o farsă. Dar o echipă de cercetători a propus în 2019 că observațiile ar fi putut fi ale unei anghile uriașe.

Există cantități mari de ADN de anghilă în Loch Ness”, a declarat Neil Gemmell, un genetician de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, potrivit CNN.

În iunie, antreprenorul britanic David Fishwick a declarat în cadrul emisiunii This Morning, un program de zi britanic, că oferă o recompensă de 25.000 de lire sterline pentru o dovadă definitivă a existenței monstrului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat