Se confirmă, Grupul Wagner a început să recruteze pușcăriași pentru războiul din Ucraina!

Se confirmă, Grupul Wagner a început să recruteze pușcăriași pentru războiul din Ucraina!

Serviciile de informații militare britanice au transmis luni că Rusia a folosit grupul de mercenari Wagner pentru a-și consolida pozițiile pe frontul din Ucraina, relatează Reuters citând ultimul raport al ministerului apărării de la Londra.

Mercenari Wagner trimisi sa lupte in UcrainaFoto: Captura video

În acest scop, grupul Wagner (cunoscut drept armata privată a lui Putin- n.red) a renunțat la ”standardele” sale și a început să angajeze condamnați și persoane care au fost trecute pe lista neagră, ceea ce ar putea afecta eficiența militară a Rusiei, a declarat Ministerul Apărării într-o actualizare a informațiilor referitoare la evoluția războiului.

Rol central în ofensiva rușilor

Rusia a folosit compania militară privată Wagner pentru a-și întări forțele din linia întâi a frontului și pentru a compensa o serie de neajunsuri și pierderi ale armatei Moscovei. Astfel, cel mai probabil, grupul de mercenari Wagner a jucat un rol central în bătăliile recente, inclusiv în capturarea orașelor Popasna și Lisischansk.

Aceste lupte s-au soldat însă cu pierderi masive pentru așa-zisa armată privată a lui Putin, se arată în raportul britanicilor.

Așa se face că gruparea militară a renunțat la ”standardele” sale și a recurs la recrutarea unor condamnați sau persoane aflate până acum pe lista neagră.

Trimiși pe front fără antrenament

Noii recruți nu au fost antrenați corespunzător așa încât este de la sine înțeles că acest lucru va avea un impact major asupra eficacității operațiunilor viitoare ale grupului de mercenari.

Armata roșie se regrupează

Rusia se pregătește pentru noua etapă a ofensivei militare, potrivit oficialilor militari ucraineni și britanici. Armata Ucrainei spune că Rusia pare să se regrupeze în vederea unei ofensive în direcția Sloviansk, un oraș important la nivel simbolic pentru că este controlat în continuare de Kiev deși se află în regiunea estică Donețk.

În același timp, ministerul britanic al apărării notează că Rusia își consolidează pozițiile în zonele ocupate din sudul Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...