Se dau chiloții jos în PSD!/Toader a fost la Neptun, la plajă, cu Dragnea. Îl implora să-i pună „translatoarea”, pe Marieta Safta, judecător la CCR!

Se dau chiloții jos în PSD!/Toader a fost la Neptun, la plajă, cu Dragnea. Îl implora să-i pună „translatoarea”, pe Marieta Safta, judecător la CCR!

Se dau chiloții jos în PSD!/Toader a fost la Neptun, la plajă, cu Dragnea. Îl implora să-i pună „translatoarea”, pe Marieta Safta, judecător la CCR!

Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Dragnea si Dancila, incepe sa vorbeasca despre legaturile stranse ale lui Tudorel Toader cu fostul stapan al PSD.

Anca Alexandrescu sustine ca Tudorel Toader si-a petrecut o vacanta la Neptun impreuna cu Liviu Dragnea si ca s-a rugat „neincetat”de Dragnea pentru a o sustine pe Marieta Safta ca judecator la CCR. Marieta Safta a fost adusa de Tudorel Toader ca secretar de stat in Ministerul Justitiei.

„Interesant este insa cum uita domnul Tudorel Toader vacanta petrecuta la Neptun impreuna cu familia alaturi de Liviu Dragnea. Si mai uita cred si despre rugamintile fierbinti pe care i le adresa lui Liviu Dragnea din 2017 pana in 2019 fara incetare ca PSD sa o sustina pe Marieta Safta judecator la CCR. Ah, da si mai uita si despre discutia privind scoaterea presedintelui din circuitul de numire a procurorilor, in care Liviu Dragnea i-a spus ca nu este de acord dar el a promovat legile fix cu aceasta formulare. Si cu siguranta uita si de insistentele la Viorica de a o salva pe doamna Safta atunci cand a devenit incompatibila si a trebuit sa demisioneze din minister. Si da, a uitat si cum domnia sa si doamna Safta blocau toate actele normative ale Guvernului, toti ministrii Cabinetului fiind exasperati ca nu primesc avize. Si uita si despre jignirile inacceptabile la adresa jurnalistilor. Sa nu mai punem la socoteala si OUG cu dedicatie prin care fiul sau a devenit asistent universitar fara concurs. Ah, si desigur Ordinul de ministru prin care se facea notar ca sa-si aduca fiul de la ‘tara’ la oras… Stati ca am pierdut sirul…”, a scris Alexandrescu pe  Realitatea din PSD .

Si despre Dancila, care a confrimat dezvaluirile lui Tudorel Toader, are Anca Alexandrescu multe de spus.

„Dar Viorica oare ce isi mai aminteste? Hai ca e interesant! Cum s-a dus la Timmermans si i-a explicat ca trebuie dat OUG de armonizare a deciziilor CCR? Ah, asta nu? Cum s-a vazut cu abasadorul SUA la UE sa ii explice nedreptatile din justitie? Nu-si aminteste? Sunt sigura ca Ana Birchall le poate aminti si Vioricai si lui Tudorel muuulte! Sau poate isi aminteste de vacantele la mare, la munte, cand juca ping pong cu domnul presedinte! Ah, nu-si mai aminteste! Dar poate despre Legea apelor minerale? Sau Legea minelor? Nu? Sunt sigura insa ca unii isi amintesc. Si sunt la fel de sigura ca atunci cand lui Liviu Dragnea i se va aproba sa vorbeasca cu presa, va confirma tot ce am spus mai sus. Unii au memoria scurta, sau selectiva… sau mult tupeu si cu siguranta nu au caracter!”, a scris Alexandrescu.

Cine este doamna Marieta. Care-i încălzea lui Tudorel racheta

Nu, nu vă gândiți imediat la prostii(dar cine suntem noi să vă dăm sfaturi?), este vorba despre racheta lingvistică. Da, marele profesor, rector, fost slugoi de vază al penalului Dragnea, nu știe boabă de engleză. Iar doamna Marieta a deprins această limbă și o folosește și pentru a-l ajuta pe Tudorel. A luat-o cu el și la Belgrad. A luat-o peste tot(nu, nu vă gândiți iar la prostii). Blonda din pozele de la Craiova, din restaurant, era doamna Marieta. Pe care Tudorel a luat-o cu el de la CCR și la ministerul justiției, făcând-o secretar de stat. 

 O să aveți un șoc citind CV-ul doamnei Marieta. Se pare că există o comuniune intelectuală de excepție între cei doi. Practic, de când soarta i-a scos pe unul în calea celuilalt, la CCR, creativitatea lor științifică a devenit virală. Geme internetul de creațiile de specialitate ale celor doi!

CV-ul Marietei Safta:




 Document. Pe unde și pe câți bani s-a plimbat Toader cu „translatoarea”
Japonia, Malaysia, Italia, Franta, Luxemburg, Maroc, sau Belgia sunt o parte din tarile in care a calatorit fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, cu ocazia unor evenimente oficiale. Un numar de 29 de deplasari externe in 26 de luni de mandat la sefia ministerului, dezvăluie  Ziare.com .

Din 23 februarie 2017, cand a devenit ministru, pana in aprilie 2018, ministrul Tudorel Toader a fost in 29 deplasari externe care au costat 174.497,26 lei, potrivit datelor comunicate de Ministerul Justitiei la cererea Ziare.com, in baza Legii 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public.

Datele au fost transmise in ultima zi a mandatului lui Tudorel Toader la sefia Ministerului Justitiei.

In cazul a 19 dintre deplasari, Tudorel Toader a fost insotit de fostul secretar de stat, Marieta Safta. Trebuie spus ca Marieta Safta a demisionat din MJ in luna octombrie 2018 si s-a intors la CCR, unde are functia de prim magistrat asistent sef.

Cost total: 300.617,63 lei

Au fost cateva cazuri in care, in functie de evenimentele la care participa, din delegatia fostului ministru mai faceau parte traducatori, soferi, consilieri sau personal de specialitate.

Potrivit datelor oferite de MJ, cheltuielile suportate de minister persoanelor care faceau parte din delegatia lui Tudorel Toader -inclusiv cele 19 deplasari facute impreuna cu Marieta Safta- au costat 126.120,37 lei.

 In total, cheltuielile de deplasare ale lui Tudorel Toader si ale persoanelor care au facut parte din delegatie sunt in valoare de 300.617,63 lei.

In documentul transmis de MJ sunt aratate toate deplasarile lui Tudorel Toader, scopul vizitei, cine l-a insotit si costul delegatiei.

Raspunsul Ministerului Justitiei pentru Ziare.com:

Cea mai scumpa deplasare

Cea mai scumpa deplasare externa a lui Tudorel Toader a fost cand a semnat un Memorandum de intelegere intre Guvernul Romaniei si Guvernul Malaysiei privind activitati de cooperare juridica.

Documentul a fost semnat la Kuala Lumpur (Malaysia), in perioada 12 decembrie -18 decembrie 2017.

Cheltuielile pentru deplasarea lui Tudorel Toader si a Marietei Safta au fost de 34,503,08 lei.

 

 Galerie foto și documente


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...