Se dau de gol NENOROCIȚII! UNJR, condusă de Dana Gârbovan, folosită de Dragnea și Tăriceanu pe post de exemplu!

Se dau de gol NENOROCIȚII! UNJR, condusă de Dana Gârbovan, folosită de Dragnea și Tăriceanu pe post de exemplu!

Cum se dau de gol nenorociții dracului! Atât jigodiile penale din politică, cât mai ales cozile de topor din justiție care le fac jocurile murdare cu inconștiență. Călcându-și în picioare propria conștiință. Sâmbătă, la Mamaia, Dragnea și Tăriceanu, într-un glas, cu discursuri identice, au folosit UNJR, organizația profesională a judecătorilor condusă de judecătorul clujean Dana Gârbovan, o atârnată la Antena 3, pentru a-și justifica atacurile nelegiuite la independența Justiției.

„Am văzut o serie de comentarii. Unele mai pătimaşe ca altele, mai politice. În schimb, am văzut o serie de observaţii, o analiză făcută de UNJR, pe puncte. Putem să discutăm. Cred că aşa trebuie dusă o dezbatere, care în final să aducă restabilirea democraţiei, a normelor fundamentate ale statului de drept, care înseamnă independenţa justiţiei, respectarea votului şi renunţarea la acest sistem paralel care reacţioneaza violent de teama că îşi va pierde influenţa. Numirile în acest moment sunt politizate şi vrem să le scoatem de sub factorul politic. Trebuie să respectăm principiul independenţei şi separaţiei puterilor în stat. Puterea legiuitoare este parlamentul, justiţia aplică legile. Nu pot face procurorii legile. Nu înseamnă că nu ţinem cont de discuţii şi sugestii, dar parlamentul este structura care legiferează", a declarat Tăriceanu.

Aproape identic a fost și discursul lui Dragnea. Numai că el, în plus, i-a lăudat pe judecătorii care, în frunte cu președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea, au împiedicat „puciul din CSM împotriva conducerii Inspecției Judiciare”! Și Dragnea tot la UNJR s-a raportat pentru a da un exemplu despre oamenii din sistemul judiciar care „sprijină reforma lui Toader”!

Tăriceanu, care nu se golise complet, a revenit, la el la sediu, și a atacat din nou statul ocult al procurorilor, Binomul și pe ambasadori. A dat de pereți, în special, cu cel al SUA! Pe care l-a făcut în fel și chip!

„Mă surprinde şi mă dezamăgește profund atitudinea Ambasadei SUA. Eu, ca alți români, am privit cu un respect profund la o Americă în care drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. Aceștia se fac, însă, că nu văd că în România normele elementare nu sunt respectate și avem permanent abuzuri și excese în Justiție. Suntem pe locul 1 în privința proceselor pierdute la CEDO! Ce dovadă mai bună că Justiția nu poate fi independentă în România, că judecătorii sunt timorați de procurori, că am ajuns într-o țară în care dictează procurorii? E acesta modelul politic pe care ambasada SUA îl promovează? Am îndoieli!”, a declarat liderul ALDE.

 Tăriceanu a mai susţinut că Ambasada SUA ar avea această atitudine pentru că se foloseşte de DNA în scopul promovării capitalului american în dauna firmelor româneşti.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

3 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

4 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

5 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei