Se deschide sezonul de schi la Sinaia, câte pârtii s-au amenajat: „La 1400 avem zăpadă pentru peisaj”

Se deschide sezonul de schi la Sinaia, câte pârtii s-au amenajat: „La 1400 avem zăpadă pentru peisaj”

Bucurie mare pentru iubitorii sporturilor de iarnă care, începând de vineri, 13 ianuarie, vor avea la dispoziție şapte pârtii amenajate în golul alpin din stațiunea Sinaia. Autoritățile avertizează însă că săniușul este interzis.

Cele 7 pârtii amenajate la Sinaia FOTO Gondola Sinaia

Pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia s-a anunțat că vineri dimineaţă se va putea schia pe pârtiile Variantă, Valea Dorului 2, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 şi Lăptici 2.

"Nu se schiază pe alte pârtii. Nu vă aventuraţi mai jos de golul alpin, stratul este insuficient! Programul instalaţiilor începe la ora 08,00. Consultaţi prognozele. Azi nu se schiază! Pârtiile se află încă în amenajare", arată sursa citată.

Instalaţiile care vor funcţiona cu public sunt Gondola Sinaia (Cota 1400), Gondola Carp (Cota 2000), banda pentru începători de la Cota 2000, Telescaunul Soarelui şi Telescaunul Dorului.

Singura staţiune de pe Valea Prahovei în care s-a putut schia până la această dată este Azuga, unde sezonul a fost deschis în a doua jumătate a lunii decembrie.

„Am înzăpezit de 3 ori, de 3 ori s-a topit"

Administratorii pârtiilor au precizat că vremea nu este însă ideală pentru schi , dar că se fac eforturi măcar pentru distracția de weekend.

"Stratul este la limită și nu ne așteptăm la condiții ideale. De asemenea, luăm în calcul scenariul ca domeniul schiabil să poată fi deschis doar câteva zile. Weekendul acesta, de vineri începând, mai ales că vremea se anunță bună. Nu ideală!

Este un sezon atipic, cu temperaturi foarte crescute, care nu ne permit prea multă inițiativă. Zăpadă artificială nu putem produce decât în condiții de îngheț (minim minus 4 grade Celsius).

Dacă vom deschide vineri, așa cum ne dorim, programul instalațiilor va începe de la ora 08.00 cu Gondola Sinaia, 08.30 Carp, 08.40 Soarelui/banda/Dorului/teleschiuri. Instalațiile de altitudine vor funcționa până la ora 16.30 respectiv 17.00 - Gondola Sinaia. Drumul de Vară și celelalte variante până la 1400/1000 nu au strat suficient. La 1400 avem zăpadă pentru peisaj. Pe Pârtia Nouă am început să înzăpezim de trei ori până acum, de trei ori s-a topit. Nu avem condiții, deocamdată, dar imediat ce temperaturile vor permite, vom înzăpezi. Din momentul deschiderii, săniușul este interzis pe domeniul schiabil ", au anunțat reprezentanții Gondolei Sinaia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”