Se destramă PSG, echipa stelară care nu câștigă nimic. Neymar, scos la vânzare pe o sumă ridicolă

Se destramă PSG, echipa stelară care nu câștigă nimic. Neymar, scos la vânzare pe o sumă ridicolă

Arabii din spatele lui PSG au cumpărat cei mai buni fotbaliști din lume - Lionel Messi și Neymar - , dar visul Liga Campionilor râmâne departe. Deși la clubul parizian joacă și starurile Kylian Mbappe și Sergio Ramos, formația franceză nu face față în Europa.

Neymar și PSG, dezamăgire după dezamăgire. Foto EPA EFE

Evoluția și perspectiva eliminării din confrutarea din optimile Ligii Campionilor cu Bayern i-au enervat pe șeicii arabi care dețin gruparea albaștrilor. Primul pas: vor să-I facă vânt lui Neymar, brazilianul plătit regește, cu 37 milioane de euro pe sezon, și cumpărat cu 222 milioane de euro în urmă cu șase ani!

Suma de transfer pe care președintele lui PSG, Nasser al-Khelaifi, i-ar fi cerut-o lui Todd Boehly, patronul lui Chelsea, e ridicolă față de investiția inițială: doar 60 de milioane de euro, de aproape 4 ori mai puțin decât cea plătită în urmă cu 6 ani.

A fost propus la Chelsea

Le Parisien susține că întâlnirea dintre cei doi ar fi avut loc la Paris după PSG - Bayern 0-1, în turul "optimilor" Ligii Campionilor, a treia înfrângere consecutivă a francezilor ! Un impediment în calea transferului ar putea fi însă faptul că miliardarul american care deține Chelsea este urmărit de UEFA din cauza sumelor exorbitante pe care le-a plătit pentru aducerea de jucători. În primele șase luni la Chelsea, Boehly a cheltuit 611,5 milioane de euro pe transferuri!

Lionel Messi ar spune adio lui PSG. Foto EPA EFE

Lionel Messi ar spune adio lui PSG. Foto EPA EFE

Pe lângă brazilian, PSG l-ar putea pierde și pe campionul mondial Lionel Messi. Acesta a refuzat prima propunere de prelungire a contractului, pentru că oferta a fost mai mică decât se aștepta. Același mecanism al UEFA de a urmări transferurile și salariile ”neloiale” ar sta în calea unei remunerații mai mari pentru fotbalistul argentinian.

Potrivit L'Equipe, cele două părţi s-au pus de acord să se întâlnească din nou cât mai curând posibil, "însă uşile deschise pentru o prelungire a contractului se închid treptat". Astfel, Messi ar putea ajunge ori la Barcelona, ori la Inter Miami, în Major Soccer League, campionatul american.

117 goluri a marcat Neymar în 172 de meciuri pentru PSG .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...