Se discută despre o posibilă întâlnire Putin-Trump înainte de iulie, dar nu există încă nimic concret (Peskov)

Kremlinul a declarat luni că se vorbește de o eventuală întâlnire între președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și respectiv Donald Trump, înainte de summitul G20 din iulie, dar că nu există nimic concret până acum, relatează Reuters.

"Noi pornim de la faptul că, în iulie, va fi summitul G20 în Germania, unde într-un fel sau altul cei doi președinți se vor întâlni", a indicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului într-o conferință de presă luni.

Potrivit acestuia, consilierul pentru securitate națională al președintelui american, Michael Flynn, și ambasadorul rus în Statele Unite ale Americii, Serghei Kisliak, nu au discutat despre ridicarea sancțiunilor la adresa Rusiei în cursul unei convorbiri telefonice înainte de preluarea oficială a mandatului de către Trump, discuție care face în prezent obiectul unei polemici în SUA.

Autoritățile ruse nu intenționează să comenteze controversa apărută pe acest subiect în Statele Unite, a mai spus Dmitri Peskov.

Referitor la posibile alte contacte între reprezentanți ai Moscovei și ai noii administrații de la Washington, agenția de presă Interfax a relatat luni, citându-l pe ministrul adjunct de externe Mihail Bogdanov, că prima întâlnire dintre șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și secretarul de stat american, Rex Tillerson, ar putea avea loc în Germania, ocazie cu care cei doi vor aborda conflictul din Siria. Această întrevedere ar putea avea loc la Bonn, la reuniunea miniștrilor de externe din G20, prevăzută pentru 16—17 februarie, însă oficial această întrevedere nu a fost confirmată încă de către Washington.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!