Se împart ciolanele din media de stat/Parlamentul se întrunește azi în plen comun pentru demiterea Doinei Gradea de la TVR și a lui Georgică Severin de la Radio/Interimari: Ramona Săseanu la TVR (PNL) și Liviu Popescu la Radio (USR PLUS)

Se împart ciolanele din media de stat/Parlamentul se întrunește azi în plen comun pentru demiterea Doinei Gradea de la TVR și a lui Georgică Severin de la Radio/Interimari: Ramona Săseanu la TVR (PNL) și Liviu Popescu la Radio (USR PLUS)

Parlamentul se va reuni marţi, de la ora 16,00, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019 şi pentru numirea unor membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, au decis Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Rapoartele de activitate ale televiziunii şi radioului pe anii 2017, 2018 şi 2019 au fost respinse de comisiile parlamentare de cultură.

Respingerea și în plen a rapoartelor de activitate echivalează cu demiterea conducerilor celor două instituții – Doina Gradea de la TVR și Georgică Severin de la Radio, ambii numiți de PSD pe vremea când era condus de Liviu Dragnea.

Foto: Ramona Săseanu/ sursa Facebook

Conducerea PNL a validat luni propunerea președintelui partidului, Ludovic Orban, ca Ramona Săseanu,prezentatoare la TVR Craiova, să preia conducerea interimară a TVR după plecarea actualei șefe a postului public, Doina Gradea. Ea e susținută puternic de deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea.

Săseanu i-a luat, în 2015, un interviu unei ghicitoare care dezlega cununii și descânta de deochi în vârtelniță.

În ceea ce privește șefia radioului public, funcția revine USR PLUS, care l-a propus pentru post pe fostul jurnalist BBC Liviu Popescu.

Atât Săseanu, cât și Popescu urmează să fie votați tot azi pentru a prelua conducerile celor două instituții media de stat ca interimari.

Foto: Liviu Popescu / Sursa: G4Media

Totodată, plenul reunit va vota și numirea noilor membri ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Comisiile de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat avize favorabile, în urma audierii, pentru patru dintre cei cinci candidaţi propuşi pentru cele patru posturi vacante de membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Candidaţii care au fost audiaţi sunt:

* Mircea Toma – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu;

* Valentin Jucan – membru titular (din partea Guvernului), supleant Rareş Niculescu;

* Dorina Rusu – membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), supleant Oana Mihalache;

* Ionel Palăr – membru titular (susţinut de PNL), supleant Valentina Postelnicu;

* Radu Herjeu – membru titular (susţinut de PSD), fără supleant.

Candidaţii propuşi ca membri titulari şi supleanţi au primit avize favorabile, cu majoritate de voturi, cu excepţia lui Radu Herjeu, pentru care s-a înregistrat un singur vot „pentru”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

3 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

4 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin