Se înmulțesc cazurile de mutilări morale/USR PLUS promovează cu tupeu pesediști și indezirabili

Se înmulțesc cazurile de mutilări morale/USR PLUS promovează cu tupeu pesediști și indezirabili

Se înmulțesc cazurile de mutilări morale/PNL și USR PLUS promovează cu tupeu pesediști și indezirabili.

PNL Arad reclamă că USR a nominalizat pentru o funcţie de subprefect un fost membru PSD/Replica USR: Și PSD are oameni valoroși

PNL Arad critică, miercuri, nominalizarea USR pentru o funcţie de subprefect în judeţ, arătând că cel propus, Vasile Cătana, este fost membru PSD, transmite Agerpres.

Într-un comunicat de presă cu titlul „PSD are subprefect… via USR”, vicepreşedintele PNL Arad Ionel Bulbuc afirmă că nominalizarea lui Vasile Cătana „este o mare dezamăgire pentru electoratul USR”, care de-a lungul timpului a criticat „traseismul politic”.

„Vasile Cătana este un cunoscut fost membru al PSD, care ajunge acum într-o funcţie de demnitate publică din partea colegilor noştri de alianţă. Domnul Cătana nu a trecut un test electoral uninominal cu sigla USR în spate, care să îi dea dreptul să revendice susţinerea alegătorilor. Nu era vorba că vor oameni noi în politică? Această nominalizare este cred o mare dezamăgire pentru electoratul USR, care a auzit din partea acestui partid că se opune atât PSD, cât şi traseismului politic, fenomen pe care l-a criticat fără nuanţe şi fără concesii. Dar pe care, aşa cum ştim, îl practică din plin. Nici vorbă de concurs pentru funcţie, nici vorbă de competenţă pentru că nimic din parcursul profesional al celui nominalizat de USR nu are legătură cu exigenţele funcţiei de subprefect. Este o dezamăgire şi pentru mine personal, consider că alianţa de dreapta pe care am construit-o, de sus până jos, fără PSD şi împotriva PSD nu trebuie să propună pentru funcţii şi demnităţi publice oameni care provin din acest partid”, se arată în comunicatul semnat de Ionel Bulbuc.

Contactat de AGERPRES, preşedintele USR Arad, Răzvan Anghel, a declarat că Vasile Cătana a trecut prin „filtrele” partidului şi este „un om valoros”.

„A trecut prin toate filtrele USR. A fost doi ani doar voluntar înainte de a se înscrie în partid, a muncit mult şi a primit derogare pentru a fi acceptat membru. Nu cred ca este o problemă cu această nominalizare, este un om valoros. Şi PSD are oameni valoroşi”, a spus Anghel.

Licenţiat în administraţie publică, Vasile Cătana a activat timp de 27 de ani în mediul privat. Şi-a început cariera profesională în domeniul executării instalaţiilor electrice, iar ulterior a fost implicat în consultanţă financiară, în domeniul HORECA şi în domeniul transportului rutier de mărfuri. În prezent, este consilier judeţean.

Presupusul turnător al scriitoarei Herta Muller, numit de USR PLUS în conducerea Muzeului Satului Bănățean din Timișoara. El a fost revocat după dezvăluirile presei

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș (USR PLUS) l-a numit la finalul săptămânii trecute în consiliul științific al Muzeului Satului Bănățean pe scriitorul Walther Konschitzky, despre care scriitoarea Herta Muller a scris în cartea „Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică” că ar fi turnat-o la Securitate.

Publicațiile locale – printre care Ziua de Vest – au scris despre presupusa colaborare a lui Walther Konschitzky cu Securitatea în dosarul câștigătoarei Premiului Nobel pentru literatură.

Astăzi, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Moş, a anunţat că va îndrepta gafa și că îl va revoca din funcție pe Konschitzky.

“În urma informațiilor apărute în articolele din presa locală, cu privire la colaborarea domnului Walther Konschitzky cu Securitatea, vă anunț că, în această dimineață, am purtat o discuție atât cu directorul Muzeului Satului Bănățean, domnul Dănuț Radoslav, cât și cu o parte dintre membrii Consiliului de Administrație al Muzeului și am primit asigurări că numirea domnului Walther Konschitzky în Consiliul Științific o să fie revocată în cel mai scurt timp. În locul dumnealui, o să fie numită doamna Daniela Crainic, Președintele Asociației Lunca Pogănișului – asociație care are ca scop identificarea, conservarea și promovarea valorilor culturale și naturale locale și ale patrimoniului local”, a scris Cristian Moș pe Facebook.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, l-a numit administrator public pe Sebastian Florescu, fostul director economic al unei companii municipale înființate de Gabriela Firea

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, l-a numit în luna februarie administrator public pe Sebastian Florescu, fostul director economic al Companiei Municipale Parking București, înființată de Gabriela Firea. Acesta a lucrat în 2005-2006 și la SC Salubritate Apă și Canal Voluntari. Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 2 a declarat pentru HotNews.ro că a contat experiența în administrație și faptul că nu are probleme de corupție.

”Nu am făcut concurs, l-am numit prin dispoziție de primar. Am ales pe cineva care să aibă experiență administrativă, m-am asigurat că nu există sau nu cunosc să fi avut probleme legale. Am avut o discuție destul de lungă despre ce viziune avem, i-am spus de la început că avem o viziune în care nu acceptăm chestiuni legate de corupție și integritate. În ultimii 4 ani acest București a fost condus doar de PSD-iști, dacă aș fi căutat oameni care să nu fi lucrart cu PSD-iști, nu i-aș fi găsit în București sau ar fi fost oameni care nu ar fi avut experiență în administrație, iar Bucureștiul are o problematică specială. Aici este nevoie de experiență administrativă. Din punctul meu de vedere, m-am uitat destul de mult, nu există probleme de integritate și nici probleme de corupție. Dacă există, la primul semnal, concret, vom întrerupe colaborarea”, a declarat primarul Radu Mihaiu pentru HotNews.ro.
 
Potrivit CV-ului de pe site-ul Primăriei Sector 2, Sebastian Florescu are următoarea experiență profesională:
 • 02/02/2021 – Prezent, Administrator Public Primăria Sectorului 2, Bucureşti (România)
 • 10/10/2018 – 01/02/2021 DIRECTOR ECONOMIC S.C. Compania Municipala Parking Bucuresti S.A.
 • 07/02/2018 – 19/10/2018 DIRECTOR ECONOMIC Administratia Domeniului Public Sector 1
 • 19/10/2017 – 07/02/2018 ȘEF SERVICIU BUGET Administrația Domeniului Public
 • 14/08/2017 – 14/11/2017 SPECIALIST VÂNZĂRI SC Centrul pentru Servicii de Radiotelecomunicații SRL
 • 12/06/2017 – prezent DIRECTOR EXECUTIV SC Siafu Managment SRL
 • 01/06/2013 – 12/06/2017 DIRECTOR SC Aquarond Construct SRL
 • 01/03/2014 – 31/08/2014 ECONOMIST I Spitalul Clinic de Urgență Floreasca
 • 15/01/2010 – 08/05/2013 DIRECTOR DEZVOLTARE SC A&S International 2000 SRL
 • 01/02/2007 – 31/12/2009 DIRECTOR SC Bucovina SRL
 • 02/05/2006 – 31/10/2006 ECONOMIST NIRO '93
 • 12/05/2005 – 02/05/2006 SEF SERVICIU COMERCIAL SC Salubritate Apă și Canal Voluntari
 • 01/04/2005 – 11/05/2005 REFERENT SC Salubritate Apă și Canal Voluntari
 • 15/06/2002 – 15/10/2003 AGENT TURISM Cristian'76
Educație
 • 2017 – 2019 Universitatea de Științe Agromice și Medicină Veterinară Bucuresți – Master "Agricultură Durabilă"
 • 2013 – 2017 Universitatea de Științe Agromice și Medicină Veterinară Bucuresți – Facultatea de Agricultură
 • 2005 – 2007 Academia de Studii Economice, Master "Managementul și Administrarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii"
 • 2000 – 2004 Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir" - Facultatea de Management Turistic și Comercial
 • 1996 – 2000 Liceul economic "Mircea Vulcanescu" secția - turism
 

 Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…