Se întoarce vara, temperaturile ajung până la 28 de grade. Cât mai ține vremea bună

Se întoarce vara, temperaturile ajung până la 28 de grade. Cât mai ține vremea bună

Vremea se încălzește vineri, 13 octombrie, în aproape toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade Celsius. Conform meteorologilor, cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în vestul și sudul țării.

Temperaturile minime se vor încadra între 5 și 15 grade Celsius. Foto: Arhivă

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru vineri, 13 octombrie, arată că vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă . Cerul va fi variabil, iar în cursul zilei se vor semnala unele înnorări temporare, conform Antena 1 .

În nordul, nord-estul și centrul țării, precum și în zonele montane, pe arii restrânse, este posibil să cadă ploi slabe care pot fi însoțite și de descărcări electrice.

Vântul își face și el simțită prezența. Va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, iar cerul va fi senin în timpul nopții. Totodată, în cursul dimineții și al nopții, vor fi condiții de ceață, local în centru și izolat în rest.

În Capitală, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil în timpul zilei, însă senin noaptea. Șansele să plouă sunt mici, iar vântul va sufla slab și moderat. Maximele termice se vor încadra între 25 și 26 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 14 octombrie

Sâmbătă, 14 octombrie, vremea se încălzește și mai mult . Maximele vor fi cuprinse între 20 și 29 grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 2 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea pe arii restrânse se va semnala ceață.

În Capitală se anunță tot temperaturi de vară. Temperatura maximă va fi de 26…28 grade, iar cea minimă de 10…12 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 7…8 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat