Se pregătesc de războiul cel mare? Până acum, avioanele rusești au jucat un rol minor în conflictul din Ucraina

Se pregătesc de războiul cel mare? Până acum, avioanele rusești au jucat un rol minor în conflictul din Ucraina

Vara trecută, comandantul adjunct al Forțelor Aeriene ruse Serghei Dronov afirma că armata urmează să primească peste 60 de avioane noi până la sfârșitul anului, printre care avioane de luptă Su-30, Su-35 și Su-57, alături de bombardiere Su-34, transmite Biziday.ro , care citează o analiză The Economist. Dronov a transmis atunci că aceste aeronave “au fost testate în condiții de luptă” în Siria.

În ultimul deceniu, Rusia a alocat miliarde de dolari pentru îmbunătățirea capabilităților militare ale forțelor sale aeriene (…) Dar în primele două săptămâni de război, forțele aeriene ale Rusiei au jucat un rol minor. Activitatea aeriană este greu de urmărit, iar atacurile aeriene rusești din ultimele zile este posibil să se fi intensificat atât ca număr, cât și în complexitate. Se pare că armata Rusiei a decis să nu-și etaleze în totalitate capacitățile în războiul aerian.

Se pare că rachetele antiaeriene Stinger cu lansare de pe umăr, primite de Ucraina de la SUA, Letonia și Lituania, care pot ținti motoarele fierbinți ale aeronavelor care zboară sub 3.500 metri, ridică probleme deosebite pentru piloții ruși, care sunt nevoiți să zboare la astfel de altitudini mici pentru a evita rachetele Buk.

O altă teorie este că stocul Rusiei de muniții ghidate de precizie se epuizează. Michael Kofman de la CNA, un think-tank american, este de părere că Rusia are muniții în rezervă, fie pentru a le folosi mai târziu în acest război, fie în așteptarea unuia mai mare.

Rezultatul este că Rusia a pierdut un număr substanțial de avioane.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”