Se pregătește guvernul american să anunțe extratereștrii? Planul de „dezvăluire controlată” propus de Senatul SUA

Se pregătește guvernul american să anunțe extratereștrii? Planul de „dezvăluire controlată” propus de Senatul SUA

Guvernul SUA ar putea fi obligat să dezvăluie dacă extratereștrii au vizitat Pământul, conform unei noi legislații, ale cărei detalii sunt prezentate de Daily Mail.

Piloți americani au dezvăluit întâlnirea cu obiecte neobișnuite FOTO Arhivă

Senatul SUA a adoptat în iulie o legislație privind dezvăluirea fenomenelor anormale neidentificate (FAN), potrivit căreia agențiile guvernamentale care dețin înregistrări, mostre de nave sau materiale „biologice” sunt obligate să le predea în termen de 300 de zile.

Președintele SUA Joe Biden va avea la dispoziție 90 de zile pentru a numi o comisie formată din nouă persoane însărcinată să examineze și să stabilească dacă aceste înregistrări se încadrează la FAN și ar trebui făcute publice.

Orice agenție guvernamentală care deține astfel de înregistrări va fi obligată să predea copii tipărite și digitale comisiei, care are la dispoziție 180 de zile pentru a le analiza și 14 zile pentru a-și publica concluziile.

Cu toate acestea, președintele poate vota împotriva dezvăluirii unor dovezi specifice în măsura în care acestea ar fi considerate o amenințare la adresa securității naționale.

Senatul american a adoptat în iulie Legea privind divulgarea fenomenelor anormale neidentificate (FAN), care obligă instituțiile guvernamentale să predea toate înregistrările în termen de cel mult 300 de zile de la data promulgării amendamentului.

Propunerea legislativă este inspirată de o lege din 1992, care stipulează modul în care trebuie gestionate documentele legate de asasinarea președintelui John Kennedy în 1963.

„Timp de decenii, mulți americani au fost fascinați de obiectele misterioase și inexplicabile și e vremea ca ei să primească răspunsuri”, declara liderul majorității din Senat, Chuck Schumer unul dintre inițiatorii legii, adăugând că publicul american „are dreptul să afle despre tehnologiile de origine necunoscută, inteligența non-umană și fenomenele inexplicabile”.

Cum va fi pusă în aplicare legea

Cele nouă persoane care vor face parte din comisie vor putea fi recomandate de liderii Senatului, ai Camerei Reprezentanților, secretarul Apărării, Fundația pentru Dezvăluirea FAN, Asociația Istorică Americană și de la Academia Națională de Științe.

Aceste persoane nu trebuie să aibă nicio implicare anterioară sau actuală în vreun program moștenit legat de colectarea și examinarea dovezilor biologice ale unor inteligențe non-umane vii sau decedate.

Președintele SUA decide cu privire la oportunitatea dezvăluirii unor probe specifice și are dreptul de a cere amânarea divulgării anumitor înregistrări în măsura în care sunt identificate ca fiind dăunătoare „pentru apărarea militară, operațiunile de informații, aplicarea legii sau desfășurarea relațiilor externe”.

De asemenea, președintele ar urma să aibă sarcina de a face nominalizări pentru componența Comisia de examinare în termen de cel mult 90 de zile de la promulgarea legii.

Printre birourile guvernamentale care au obligația să predea dosarele - în termen de 300 de zile – se numără președintele, Departamentul Apărării, armata, Departamentul Energiei și Directorul Serviciului Național de Informații.

Din Comisie să facă parte cel puțin un ofițer de securitate națională, un oficial al serviciului extern, un om de știință sau inginer, un economist, un istoric profesionist și un sociolog.

Aceste persoane au, de asemenea, competența de a cita cetățenii pentru a le solicita mărturii, înregistrări și alte informații relevante pentru caz.

„Consiliul de revizuire și mandatele membrilor săi se vor încheia cel târziu la 30 septembrie 2030, dacă nu sunt prelungite de Congres”, se arată în documentul de 64 de pagini.

Legea prevede că membrii comisiei trebuie să notifice șeful fiecărui birou guvernamental cu privire la concluziile lor privind dosarele, urmând ca aceasta să le publice în termen de 14 zile.

Cum sunt definite fenomenele anormale neidentificate

Textul legislație definește FAN-urile ca fiind „orice obiect care operează sau este considerat capabil să opereze în spațiul cosmic, în atmosferă, la suprafața oceanelor sau subacvatic, și nu pot fi atribuite unor cauze prozaice datorită unor caracteristici și proprietăți de performanță despre care nu se știa anterior că pot fi obținute pe baza principiilor fizice general acceptate”.

Aceste obiecte ar fi discurile și farfuriile zburătoare, fenomenele aeriene neidentificate, obiectele zburătoare neidentificate (OZN) și obiectele submerse neidentificate (USO).

Mărturii în Congres

Amendamentul legislativ a fost dezvăluit cu doar câteva zile înainte ca Congresul să organizeze o audiere OZN care a fost transmisă în direct în întreaga lume.

David Grusch - un fost oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații - a fost unul dintre cei trei avertizori care au declarat sub jurământ că au avut întâlniri directe sau cunoștințe despre programe guvernamentale secrete care implică tehnologie „non-umană”.

El a susținut că SUA se află în posesia OZN-urilor încă din 'anii '30' și că le-a modificat în secret și a desfășurat o campanie de dezinformare publică pentru a împiedica scurgerea publică a detaliilor.

Grusch a depus mărturie sub jurământ pe 26 iulie, alături de Ryan Graves, un fost pilot respectat, respectiv de comandantul David Fravor, pilot de vânătoare veteran al Marinei, care a observat un OZN de tip „Tic Tac” în 2004.

David Grusch susține că una dintre aceste nave spațiale extraterestre s-a prăbușit în nordul Italiei în 1933 și a fost secretizată de dictatorul fascist Benito Mussolini.

Cei trei au declarat că SUA au condus un program ultrasecret de recuperare a OZN-urilor timp de decenii și au susținut că „Vaticanul a fost implicat” în prima prăbușire a unui astfel de aparat din istorie.

Grusch a afirmat luna trecută că prima recuperare a unui OZN a avut loc în Magenta, Italia, în 1933, iar guvernul italian al lui Mussolini a păstrat-o până 1945, când Papa Pius al XII-lea a informat America despre ea.

„Prin prisma atribuțiilor mele extinse de sprijin în domeniul informațiilor la nivel executiv, am fost autorizat să accesez literalmente toate compartimentele relevante dintr-o poziție de încredere extremă, atât din punct de vedere militar, cât și civil”, a declarat Grusch în timpul audierii de miercuri.

„Am fost informat, în timpul îndeplinirii îndatoririlor mele oficiale, despre un program de recuperare și de inginerie inversă a accidentelor FAP de mai multe decenii, la care mi s-a refuzat accesul când am solicitat această informație suplimentară”, a spus el.

„Aș vrea să spun că obiectul Tic Tac cu care ne-am confruntat în 2004 a fost cu mult superior față de tot ceea ce aveam atunci, avem astăzi sau căutăm să dezvoltăm în următorii 10 ani. Dacă noi, de fapt, avem programe care dețin această tehnologie, trebuie să fie supravegheate de acele persoane pe care cetățenii acestei țări le-au ales în funcție pentru a reprezenta ceea ce este mai bine pentru Statele Unite și pentru cetățeni”, a spus fostul pilot al Marinei SUA David Fravor.

Fravor a descris obiectul Tic Tac ca fiind „perfect alb, neted și fără ferestre”, cu 'două obiecte mici care ieșeau din partea de jos'.

Graves a spus că, în calitate de pilot de F-18 în cadrul Red Rippers, escadrila lor a fost 'despărțită de FAN' în timpul unei misiuni de antrenament lângă Virginia Beach în 2014.

El a descris obiectul ca fiind 'gri închis sau negru în interiorul unei sfere transparente'. Avea un diametru de aproximativ 500cm și s-a apropiat la mai puțin de 15 metri de aeronava din frunte.

Comandantul misiunii a încheiat zborul, iar escadrila a prezentat un raport de siguranță, a continuat să explice Graves.

„Această poveste este mai frecventă decât ne așteptam, mai mult de 30 de martori au povestit grupului său despre apariții similare”, a spus Graves

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...