Se schimbă joaca! Senatul SUA a aprobat ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Se schimbă joaca! Senatul SUA a aprobat ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul Statelor Unite a aprobat joi seară, cu o largă majoritate a celor două partide, un pachet de sprijin de aproximativ 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, transmite CNN. Votul final a fost de 86-11. Proiectul de lege va merge acum la președintele Biden pentru a fi semnat.

Ajutorul va fi de natură militară (arme și muniții, dar nu trupe), economic, dar și umanitar. Analiști militari au declarat că acest ajutor masiv al SUA ar putea schimba complet fața războiului din Ucraina, fiind un adevărat ”game changer”.

Înainte de vot, liderul majorității Chuck Schumer a declarat că Senatul „își va respecta promisiunea de a fi alături de poporul ucrainean”. El a adăugat că ajutorul militar, economic și umanitar în valoare de 40 de miliarde de dolari este „mare” și „va răspunde nevoilor mari ale poporului ucrainean, care luptă pentru supraviețuirea sa”.

„În timp ce majoritatea senatorilor din ambele partide doresc ca acest pachet să fie realizat, dincolo de faptul că este îngrijorător să vedem un cerc tot mai mare de republicani din Senat care se opun cu mândrie finanțării ucrainene. În urmă cu două zile, 11 republicani au votat împotriva simplei dezbateri a acestei legislații”, a spus el.

El a adăugat: „În întreaga lume, dușmanii noștri urmăresc ceea ce facem în acest moment. Ce credeți că vor concluziona dacă vor începe să vadă că tot mai mulți senatori americani se opun ajutorului acordat democrațiilor atacate de autoritarism? Adversarii noștri ar putea concluziona că suntem divizați America este divizată; ar putea concluziona că ne lipsește un scop.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”