Se știu semifinalele la Turneul Campioanelor. Duel dur pentru locul 1 WTA

Se știu semifinalele la Turneul Campioanelor. Duel dur pentru locul 1 WTA

Belarusa Arina Sabalenka, numărul 1 mondial al tenisului feminin, a învins-o vineri pe kazaha Elena Rîbakina, locul 4 mondial, în trei seturi, 6-2, 3-6, 6-3, şi s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor (WTA Finals), unde o va întâlni pe poloneza Iga Swiatek, informează AFP.

Iga Swiatek speră să revină pe locul 1 WTA în ultimul turneu al sezonului. Foto EPA EFE

Sabalenka, care a încheiat pe locul 2 grupa sa , după americanca Jessica Pegula (N.5), păstrează astfel şanse să rămână lider, după un meci întrerupt joi de ploaie când era condusă în setul al doilea. Turneul Campioanelor reuneşte la Cancun (Mexic) cele mai bune opt jucătoare din acest sezon.

Iga Swiatek, numărul 2 mondial, a învins-o apoi pe tunisianca Ons Jabeur (N.7), 6-1, 6-2, după doar 67 de minute, şi a terminat pe primul loc în grupa sa, în care a câştigat toate cele trei meciuri. În semifinale a acces şi jucătoarea americană Coco Gauff (N.3), deţinătoarea titlului la US Open, care a trecut cu 5-7, 7-6 (7/4), 6-3 de campioana de la Wimbledon, cehoaica Marketa Vondrousova (N.6). Gauff o va înfrunta în semifinală pe compatrioata sa Pegula, însă duelul dintre Sabalenka şi Swiatek va fi în centrul atenţiei.

Primul duel 100% american în semifinale

Dacă Aryna Sabalenka va câştiga, va încheia anul în fruntea ierarhiei WTA, dar o înfrângere i-ar oferi lui Swiatek şansa de a reveni în fotoliul de lider, pe care l-a ocupat deja timp de 75 de săptămâni, până la US Open. Va fi o revanşă după semifinala de anul trecut de la Fort Worth (Texas), când Sabalenka s-a impus cu 6-2, 2-6, 6-1.

Cele două jucătoare sunt la egalitate după cele două confruntări din acest sezon, ambele pe zgură. Swiatek, campioana en titre de la Roland Garros, a câştigat finala de la Stuttgart, în timp ce Sabalenka s-a impus la la Madrid.

Duelul dintre Coco Gauff şi Jessica Pegula, programat în această nopte, de la ora 0.00 (ora României), va fi prima semifinală americană la Turneul Campioanelor, de când formatul cu două grupe de patru a fost reintrodus în 2003. A doua semifinală va avea loc cel mai devreme de la ora 13.30.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat